Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 10:33   #1044
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na chwilę - właśnie zbieram się do szpitala. Po wczorajszej wizycie dr stwierdził, że najlepiej będzie jeśli położy mnie na kilka dni na oddziale i zrobi wszystkie badania, poobserwuje Małą i wtedy będziemy mieć pewność, że wszystko u niej dobrze. Oczywiście jestem od tej wizyty maksymalnie zestresowana i zdenerwowana, nie wiem jak długo potrwa ten pobyt w szpitalu, nie wiem czy z córeczką wszystko dobrze, nic już nie wiem... boję się i od wieczora praktycznie non stop płaczę.. Mam nadzieję, że naprawdę wszystko jest dobrze i pobyt w szpitalu ma celu to potwierdzić Trzymajcie kciuki.
Jakby coś to spisałam tel. do Barbi i Moniki, więc się odezwę.

Pakuję torbę.. ehh - trzeba było wczoraj się nie chwalić, że nie spakowana..
trzymamy kciuki za badania i czekamy na informacje. dobrze będzie!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45670078]Dzięki Monika za pomoc.
Jestem strasznie zagubiona już.. Myślałam, że mamy wypracowany plan, a tu nagle odmówił tego jednego posiłku... Wczoraj mu kupiłam jakieś 3 różne kaszki, na spróbowanie... (zdrowy brzuszek, wiele dziewczyn sobie chwali tę kaszkę, jakąś z Nestle z jogurtem i kaszkę mannę z Bobovity).
Jemy tak:
rano 8.30-9: 130-160 ml mleka
ok. 12-12.30 obiadek: 190 g słoiczek
popija herbatką
ok. 16: kasza jaglana na 100 ml wody+pół słoiczka owoców
czasami popija trochę mlekiem
ok. 19: kaszka mleczno-ryżowa - dotychczas nawet na 130 ml wody, teraz jak zje połowę z tego, to jest dobrze. I tu jest właśnie mój problem. Wczoraj dałam mu tę kaszkę na śniadanie i było to samo, zjadł tylko trochę.
popija herbatką
ok. 21-22 ok. 130 ml mleka
i w nocy raz karmienie mlekiem

Mam mm w domu i się zastanawiam, czy mu nie dawać zamiast tej kaszki mm z jakimś kleikiem, może by to było trochę lżejsze?
I tu mam pytanie: czy mogłabym mu jeszcze podać mm 1? Jutro ma 9 miesięcy. Ale to by było tylko dodatkowe mleko (do posiłków), wciąż głównie jest na moim... Bo mam ten NAN HA 1 i szczerze mówiąc trochę mi go szkoda wyrzucać, ale jeśli już nie będzie dobry dla niego, to kupię coś innego, tylko chyba nie HA, bo raczej nie potrzebuje. [/QUOTE]

J. niedawno odmówił wieczornego mleka, wiem, że przez bolące dziąsła, ale jedzenie butli na ileś rat i w rezultacie wypicie ok 120ml przyprawiało mnie nie powiem o co (zazwyczaj wypijał 200-240 na noc). Po kilku dniach zmieniłam mu posiłki, teraz na noc dostaje kaszę na mleku, mleko pije tylko rano, 200ml, wtedy jest tak głodny, że wszystko mu jedno.

Wg mnie kasza po kaszy, tzn na deser i kolację to za często, spróbowałabym przenieść popołudniową na rano a po południu albo jakiś deser z tych co wymieniałam albo po prostu mleko.
może nie smakuje mu ta kasza? jak kupiłaś inne to sprawdź czy zje rano, tylko do kaszki też dziecko musi się przyzwyczaić, to nowy smak, może nie załapać od razu.
(mi akurat nie podpasowały kaszki zdrowy brzuszek, grudki się robiły, musiałam mieszać w butelce, dobrze wytelepać żeby się jakoś rozpuściło, podobno temperatura musi być idealnie jak na opakowaniu, czyli 40 stopni, to przy takiej zanim wymieszam i podam będzie zimna..)
jak mm z kleikiem i ma być lżejsze to nie ryżowy, może kukurydziany? tylko on w smaku taki sobie, taki kleik.. trzeba by coś do niego dodać jednak. dla mnie rozwiązanie idealne na noc to czyste kasze na mm, daję z holle, teraz akurat orkiszowa na noc, Artur bezglutenowy chyba jeszcze to zostałyby Ci 3 zboża, jaglana, no i ryżowa.
mm 1 do kaszki jak najbardziej, czemu nie? mi niedawno zbrakło mleka 3, nie mogłam kupić bo nie było w ross ani tesco i kupiłam 2, dawałam do kaszki i normalnie do picia jako posiłek.
masz nan 1 ha, spróbuj mu zrobić na tym kaszkę, ale może nie na noc pierwszy raz, zobacz jak zareaguje. J. akurat nie tolerował tego mleka (miał do picia, więc dostawał kilka razy dziennie..), robił zielone kupy, ciągle puszczał śmierdzące bąki (po żadnym innym tak nie miał). mleko ha też ma specyficzny smak, trochę inny niż zwykłe, ale w kaszce może nie wyczuje.

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
dzisiejsze jedzenie
7.30- 50 ml mleka
8.30 - z całego talerzyyka DOSŁOWNIE 4 płaskie łyżeczki kaszki wielozbożowej
9.00 - przy naszym śniadaniu 1/3 parówki z biedronki
10.30 -próba podania kaszki NIE, próba podania drożdżówki NIE, próba podania bułki- NIE- panna pokazała na mleko i wypiła 70 ml
będzie dobrze jak do 14.00 uda się jej podać chociaż pól małego deserku owocowego- mam tak codziennie więc jak czytam jak Ty się biedna spalasz z powodu tego jednego niedojedzonego posiłku to sobie myślę, że niepotrzebnie
osiwiałabym. na prawdę..
po każdym Twoim wpisie jeszcze bardziej doceniam fakt, że Jakub je (pożera). papki, bo papki, ale je. jak Wy wychodzicie gdzieś z Kasią jak ciągle dajecie jej coś do jedzenia?..

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja chciałam się zabrać za spakowanie awaryjnej torby do szpitala i okazało się że torba usmarowana, kosmetyczka usmarowana. więc zaczynam od prania.
wyparzyłam laktator i robię porządek w szafkach. już zaczynam dostrzegać, że nie będzie łatwo pomieścić się z rzeczami małego. tym bardziej, że duża szafa z sypialni będzie musiała ustąpić miejsca łóżeczku. tż mówi o jeszcze jednej komodzie... ale ja nie lubię zastawionych pokoi. wolę przestrzeń a nie jest to łatwe moich niedużych pokojach.
przed porodem nie sądziłam, że dziecko zajmuje tak dużo miejsca (w szafkach, szafach). w kuchni mam dla niego półkę w szafce na kaszki, które są w użyciu, butelki, kilka słoczków, łyżeczki, itp i wąską półkę na zapasy słoiczków, soczków. jak kupię na zapas mleko czy kaszki (ostatnio akurat zrobiłam spory zapas kaszek) stoi wszystko na podłodze, nie mam miejsca w kuchni :/
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora