Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kiedy poczulas sie dumna ze swojego psa?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-20, 16:27   #2
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Dot.: Kiedy poczulas sie dumna ze swojego psa?

Pomijając fakt, iż ze swoich psów ( i reszty zwierząt) jestem dumna przez cały rok , to tak:

Majlo:

- przynoszenie miski, kiedy nie miał karmy i był głodny
- przynoszenie miski, kiedy Melman jest głodny
- opiekowanie się Melmanem/kotami po wizycie u weta (polizanie, obserwowanie- moje zwierzęta tak robią między sobą)
- stawanie pod drzwiami, jak chciało mu się siku
- jak zdarzało mu się nie wytrzymać, sikał w łazience lub pokoju, ale nigdy na dywanie
- grzeczność podczas wizyty u weterynarza
- możliwość wykonania na nim różnych rzeczy w domu czyszczenie uszu, wyciskanie kaszaków, wyciągnięcie kleszcza)
- po operacji łapy, jak wynosiłam go na dwór, długo nie sikał przez usztywnioną łapę; w końcu zaczęłam go prosić, żeby się wysikał i... zrobił to
- Majlo łatwo oswaja się z innymi zwierzętami- psy, koty, króliki, myszy; jest wobec nich bardzo delikatny
- szybko się uczy i kojarzy
- potrafi pokazać, czego oczekuje: kiedyś jak jadłam coś, to rzucałam mu po kawałku na panele. Przestałam. Majlo tak patrzy, pytam: co chcesz? A on pokazał pyskiem na talerz i na podłogę Byłam tak zaskoczona, a mama powiedziała, że on tak często robi
itp...

Melman:

- jest bardzo uczuciowy; jak tylko się skulę czy coś, to zaraz przybiega i mnie pociesza
- jest też opiekuńczy do innych moich zwierząt, szczególnie do Majla
- jest ... jakby to określić... np. Majlo zanim się gdzieś położy, szuka odpowiedniego miejsca. Melman z reguły pada tam, gdzie stoi
- bardzo fajnie wychodzi na zdjęciach

Do każdego z wymienionych mogłabym wymienić konkretne sytuacje, ale chyba palce by mi odpadły
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując