Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - nie chudnę!!!!!!!1
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-21, 20:13   #8
Kretka666
Zakorzenienie

Dot.: nie chudnę!!!!!!!1

Cytat:
Napisane przez ewelina 29 Pokaż wiadomość
ok9 rano śniadanko płatki to są zazwyczaj lub jajko gotowane skibka chleba pszennego z twaram dużoożkiem po 14 obiad zupa ponieważ gotuję dziecią np pomidorówka i do 19 jabłko wafle ryżowe tak to wygląda.Mam duże podwórko dużo biegam na nim za dziećmi ruchu mi raczej nie brakuję Wydaje sie mi że problem tkwi w odżywianiu u mnie
Nic nie jesz. Nie dość, że mało, to jeszcze bezwartościowe - czyli jedno wielkie nic.
Śniadanie - płatki, jak sądzę po pierwszym wpisie Fitness, to nie jest zdrowe, pełnowartościowe śniadanie. Zamień to na jaglankę, owsiankę lub inną "ankę" (można zrobić "owsiankę" z płatków amarantusa, gryczanych, żytnich, jest dużo możliwości, zależy od pomysłowości i ograniczeń żywieniowych). Dodaj do niej owoce, orzechy, pestki. Jeśli jesz jajko, to zjedz je z pełnoziarnistym lub żytnim chlebem o dobrym składzie. Od siebie polecam chleb gryczany, szybko się piecze (naprawdę, zwykle nie robię tego typu rzeczy, bo długo to trwa, a tutaj chwila i chleb jest gotowy do jedzenia), jest bardzo prosty (mój pierwszy własny chleb i się udał), smaczny i zdrowy. Oczywiście dodaj warzywa! Dużo zieleniny, możesz robić zielone koktajle, lepiej wchodzi, lepiej się trawi i jest pyszne.
Obiad - zupa to taki średni obiad. Jeśli pomidorowa to z dużą ilością pomidorów, najlepiej w kawałkach, do tego jakieś źródło białka, brązowy ryż lub pełnoziarnisty makaron (jeśli już).
Kolacja - wafle ryżowe nie są pełnowartościowe. Można je traktować jako szybką przekąskę z czymś wartościowym lub dodatek do deseru, ale nie posiłek. Na kolację warto zjeść coś lekkiego, nie obciążającego żołądka, ale wartościowego, np. sałatki, gotowane warzywa z pełnoziarnistą skrobią.