Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ! cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-22, 05:49   #176
TheFall
Zadomowienie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja dopiero wróciłam z kliniki jestem wykończona a wy tyle znowu naskrobalyscie ze pózniej poczytam bo teraz padam poprostu...chyba chcecie lipcówki dogonić :p

W klinice cały dzien spędziłam i niczego w sumie nowego sie nie dowiedziałam

Pół dnia miałam usg robione przez 4 różnych lekarzy aż mnie brzuch cały boli tak uciskali....pomiary, przepływy krwi itp potwierdzili plec ze dziewczynka napewno i w 3d malutka poogladalam ślicznotka wiercila sie niesamowicie....

na koniec po wielkiej naradzie stwierdzili ze pierwszy raz sie z czymś takim spotkali i ze ten doktor co robił mi rezonans przedstawił im mniej wiecej co o tym myśli i te przypadki 9 kobiet ale to nie zmienia faktu ze i tak nie bardzo wiedza co bedzie dalej.....żyły i zatoki w mozgu są poszerzone a z tylu główki jest skrzep dość duży i zatrzymany jakiś płyn prawdopodobnie krew ktory tworzy ciśnienie i uciska na mozg dziecka i oni nie maja pojęcia jak to słynie na rozwój mozgu i czy zator sie powiększy zniknie czy zostanie taki jaki jest i oni bedą mogli dopiero ocenić sytuacje jak dziecko sie urodzi i dziecko dokładnie przepadają....a teraz bede musiała jeździć co 2 tygodnie na usg na kontrole co sie z tym dzieje a ok 30 tygodnia powtórzą rezonans magnetyczny bo wtedy mozg juz powinien byc na tyle rozwinięty zeby ocenić w jakim jest stanie.....oczywiscie moge przerwać ciaze do 24 tygodnia lub nawet pózniej jeśli zator w mozgu wzrośnie i zacznie go poważnie uszkadzać ze bedzie ryzyko ze dziecko nie przeżyje lub bedzie cieżko upośledzone......

Był tez neurochirurg dziecięcy ktory miał podobny przypadek ale wykryty u małego dziecka wiec nie wiadomo czy to powstało jeszcze w życiu płodowym czy nie ale to dziecko miało operacje zeby zmniejszyć ciśnienie srodczaszkowe i ucisk na mozg ale i tak było niepełnosprawne (nie wiem w jakim stopniu)

Nie wiem co o tym wszystkim myślec jestem zmęczona i mam mętlik w głowie.....odezwę sie pózniej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
I nie wiedzą co spowodowało ten skrzep? Sam się przecież nie zrobił.
Czyli wychodzi na to, że musisz czekać i tak do porodu.

Trzymaj się pozytywnych myśli.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Przykro mi, że trafiłaś do szpitala. Ale jeśli coś niepokoi, lepiej sprawdzić!
Trzymaj się tam i najważniejsze, że z Małą wszystko ok!

Co do szpitalnego żarcia, to jakiś żart mało śmieszny ja jak leżałam to na śniadanie i kolację dostawałam chleb z masłem...

A pamiętam, jak mój tata kiedyś leżał i podczas śniadania spytał salową, co będzie do tego chleba, to go zrypała, że jest bezczelny i czy nie ma rodziny, żeby mu coś przynieśli do jedzenia

Fajne imiona wybraliście Matylda mi się podoba

No co Ty piszesz z tą winą! żadna wina, przykry przypadek, ale jak lekarz mówi, żeby się nie martwić, to nie martw się

Witaj!
No tak, szpitale
Mi w szpitalu nawet nie powiedzieli od czego ten ból brzucha, z którym się zgłosiłam. A jak powiedziałam ordynatorowi, że kłuje mnie nerka i czy to może być od długiego leżenia, bo nie wiem, to mi powiedział 'ja też nie wiem' i wyszedł

Mamuśka, kurcze, nie wiem, co napisać. Trzymaj się mocno i daj sobie czas na oswojenie się z tą sytuacją, która na pewno nie jest prosta!

A ja o 18:30 położyłam się na 15 minut i obudziłam się o 22

Wiem, co jeszcze chciałam napisać.
Wy tak piszecie o tych ruchach, a ja się stresuję, bo nic nie czuję. Czasem mam wrażenie, że coś zasmyra, ale nie wiem, czy to dzidziuś, czy kromka zjedzona buszuje w jelitach.
I się oczywiście martwię, że coś nie tak, że nic nie czuję i że już powinnam
W sumie to chyba większość lekarzy sugeruje, że ruchy można poczuć od 20 tc, więc jeszcze masz trochę czasu. My tak tutaj pisałyśmy o tych ruchach, ale wiesz nam też mogło się tylko wydawać w tym 16-17 tc, ze to dziecko a to były jelita. Ja tak naprawdę czuję kopniaki dopiero teraz od tygodnia, wcześniej to takie smyranie i głowy teraz nie dam, ze to było dziecko.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora