Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-16, 12:52   #448
vilandra
Zakorzenienie

Przekupka: 107 pkt / 100% pozyt.
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI

Cytat:
Napisane przez vilandra Pokaż wiadomość
przykro mi to pisać, ale sprawa z poziomka ciągle się ciągnie. Tyle kłamstw co usłyszałam a właściwie przeczytałam od poziomki przekracza norme.
Kłamstwo pierwsze: miała mi wyslac 3/4 z 300ml micela Vichy a
dostałam 3/4 z 200ml (jest mi winna 100ml micela)
"No to może odżałuję i zaproponuję ok 3/4 z VICHY PT płyn micelarny 300 ml. absolutnie świeżutki"
Na dodatek paczke dostałam z 9 dniowym opoznieniem.Moja wysłana 08.02, poziomka swoja wysłała 16.02
Klamstwo drugie
dot.ilosci serum. Raz pisała ze serum uzywa stale
22.03 dostała serum 9.04 napisała PW ze uzywa stale tj. dni 18
Pozniej ze uzywala 5 razy,jeszcze pozniej ze 3 razy:
Wszystko to pisze 04.04
Vilanderku, właśnie dogrywam na PW sprawę wymianki na "Desnudę".
Jeśli masz Champs Elysees, to daj znać, a odwołam wszystko
Przyszedł Furtererek?"
Oszczędzałam serum na Święta, ciężka buteleczka, chciałam parę dni ją "potrenować" i... w sumie wystarczyło na 5 razy"
"Stale, stale,(jak na mnie) bo trzy dni pod rząd i zostawiłam na Święta"
Klamstwo trzecie: w swoim watku 04.04 pyta mi sie czy dostalam od
niej paczke co by wskazywalo ze paczke wyslala.
(Vilander- shiseido w negocjacjach, kerastase pofrunął do Ciebie z maleństwem )
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=181726&page=3
Paczke dostalam 11.04 stempel na kopercie 07.04, czyli wtedy jak mi sie
pytala czy paczke dostalam to ta paczka nie byla nawet wyslana!! W paczce strasznie brudny i stary Furterer. Na drugi dzień paczke odsylam. Pisze dlaczego,że Furterer był stary i b.brudny.Dostaje PW że jestem mitomanką, kłamczuchą i złośliwa a Furterer był nowy i błyszczący
Dostaję następne PW z przeprosinami, że miałam racje a ona sie
pomyliła i przez pomyłkę zapakowała mi starego Furterere, którego miała sprzed lat, nie widziała co pakuje
Jest technicznie i fizycznie nie możliwe Nawet jak miała miejsce tak iracjonalna sytuacja jak pakowanie z zamknietymi oczami to juz odpakowywanie kosmetykow ze zwrotu ode mnie,kosmet.ktore byly zszyte w bąbelki musialy zmusic poziomke do zobaczenia co dostala a dostała zwrot brudasa furterera!!
Całą historie oisaam na B.List
Pozniej poziomka napisała ze mi to wszystko zrekompensuje i wysle mi kosmetyk jaki bede chciala.
Poniważ chciałam jak najszybciej skończyć ta historie w poście 339 napisaam min. takie rozwązanie:
"Serum Diora 30ml koszt. 360zł, czyli 1 ml 12zł. Serum wg. moich wyliczeńbyło ok 10ml. Faktycznie , nie jest to wiele i jak poziomka smarowała sie dość obficie i na dużych powierzchniach to i mogło na 5 razy starczyć .Chociaż mnie starczyło by to na pół roku. Nie chodzi jednak ile razy ona sie smarowała tylko ile było serum a uważam ,że było mini.10ml. z wyliczeń wychodzi, że 10ml kszt.by 120zł . Liczyła sie chyba z tym,że to drogi kosmetyk.Dior nie był nowy, więc nie chce kosmetyku za 120zł. .
Nie musi być nowy bo i mój Dior nie był. Ale wymagam, żeby był czysty i nie jak Furterer.............. sprzed lat
Lista co poszukuję na końcu mojego wątku. niech poziomka sama zadecyduje ile warte było serum i jaki kosmetyk mi wysłać"
Nie napisałam , że ma mi zrobić niespodzianke.Logika, rozsądek mówi, że przed zakupem powinna się ze mną skonsultowac!! Co do wyceny to poziomka w póxniejszym PW napisała, że moje ksmetyki warte były najwyżej 10zł.Same miniatury, które dost ode mnie z "dobroci serca" warte były więcej
Od tego momentu mialysmy przejśc na PW.Zaproponowala to
poziomka, virtual sie zgodzila.Ja nie chcialam, wolalam na Forum
Poznalam na tyle poziomke, ze domyslałam sie jak to moze sie
skończyc.
"Co załatwienia sprawy wymiany na PW, nie zgadzam się. Chcę , żeby wszystkobyło jawne"
Przeczucie mnie nie myliło.
Od tamtej pory nie dostalam od poziomki zadnego PW z propozycją jaki
kosmetyk wybrala i czy mi on odpowiada a chyba tak by wypadało. W końcu to ja jestem stroną poszkodowaną.
Pierwsza napisałam do niej PW, b.grzeczne PW,tej tresci.
"Przykro mi , że musiało do tego dojść. Nie leży w moim charakterze wywlekanie tego typu spraw na form publicznym i zrobiłam to po raz 1-wszy, mam nadzeje, że ostatni.Nie chce juz udowaniać kto, komu, jak i dlaczego.Męczy mnie to
W poście 339 napisałam jak możesz to załatwić, Tobie zostawiłam kwestie za jaką kwote i jaki masz mi kosmetyk wysłać.Nie wiem, może masz z tym problem ( nie dostałam żadnego PW z propozycją). Chciałam Ci więc zaproponować. Akurat kończy mi się szampon Kerastase Nutritive Gluco-Active nr.2, więc jeśli uważasz, że jest on adekwatny do kosmetyków, które dostałaś ode mnie, była bym wdzięczna. Oczywiście, jeśli uważasz inaczej, lub masz inną propozycję wysłania mi kosmetyku ( w poście 339 zaznaczyłam, że nie musi być to kosmetyk nowy i nie uzywany) to czekam.
zapewne nie masz mojego adresu, więc Ci podaje (żebyś znowu nie musiała mnie na Wizażu łapać)"
Poziomka odpisala ze juz kupila dla mnie kosmetyki, balsam i pianka matrixa,ale jesli mam jakies zastrzezenia to mam pisac.I to bylo ostatnie
grzeczne PW od Poziomki.Odpisalam.
"Dziękuję i przepraszam, ale wolałałabym jednak, jak pisałam, Kerastase."
odpisała, że nie będzie mi kupowac szamponu za 90zł. Swoja drogą szampon, który chciałam, czyli Kerastse Nutritive Gluco-active koszt.75zł
Odpisała,że mam absurdalne żądania, że nie jest instytucją charytatywną ( jak do tej pory to ja nią jestem) ani sponsorem i nie zamierza dokonywać zakupu szamponu pod Twoje dyktando za takie pieniądze.
Napisałam jej:
"opisałam virtal tą sytuacje. To nie jest 1-wszy czerwca a ja nie jestem dzieckiem, żebyś mi nespodzianki robiła. Logika wskazuje i ja też ( w PW napisałam, ze czekam co wybrałaś) , że po wybraniu kosmetyku powinnaś się spytać czy go chce. Matrix jest na szarymm końcu mojej listy i tylko jedna konkretna pianka. Na Czerwono zaznaczyłam kosmetyki , które potrzebuje najbardziej.Musiałaś "przelecieć" do samego końca,żeby Matrixa znaleźć. Nie moja wina, że nie uzgodniłas ze mną zakupu
Moje miniaturki były więcej warte niz 10zł. 1ml serum ( czyli prawdopodobnie tyle ile użyłaś na jeden raz) koszt.12zł. Nie moja wina, że uparłaś sie na tak drogi kosmetyk. A szampon Kerastase koszt.75zł nie 90zł
I chyba tym PW podpowiedziaam jej kolejne kłamstwo.
Bo Do virtual wysłała PW w którym min napisała, że , przyjrzała moją liste wanted i zakupiła dwa specyfiki do włosów z Matrixa ,który w poprzednim wątku był jeszcze zaznaczone na czerwono jako jeden z najbardziej pożądanych. To juz bylo czwarte klamstwo
Nigdy w zadnym swoim watku, ani poprzednim, ani wczesniejszych Matrix nie byl na poczatku mojej listy Wanted ani tym bardziejzaznaczony na czerwono jako kosmetyk priorytetowy.Moja lista Wanted jest nie zmienna jesli chodzi o kosmetyki poszukiwane
Napisalam wiec PW do kilku Wizazanek z ktorymi sie wymienialam lub ktorym
sie podobal jakis moj kosmetyk i czesto zaglądaly na moj watek, zeby napisaly czy pamietaja, czy Matrix byl tak jak pisala poziomka zaznaczony na czerwono i na poczatku listy
Wszystkie odpisaly, ze o ile mialam ma liscie Wanted Matrixa to napewno
nie byl on na poczatku tej listy i NAPEWNO nie byl zaznaczony
na czerwono jako ten najbardziej przeze mnie pożadany.Jedna z nich
napisala nawet tak.
"ja wiem że na topowej liście na początku i na czerwono miewasz zawsze mega gorną polkę
matrixa nigdy na czerwono nie bylo...."
Nie bede podawała nickow tych dziewczyn. Rozumiem, ze nie chca byc strona w tej sprawie Tak prosila mnie jedna z nich.Szanuje to. Chociaz z drugiej strony nierozumiem dlaczego nie chcą na Forum tego napisac. Przeciez to prawda. Dlatego prosze dziewczyny, ktore śledzą lub śledziły moje watki, szczegolnie ten poprzedni. Własnie w nim wg. poziomki Matrix byl na poczatku listy i na czerw.zeby to napisaly tutaj.Nie bojcie sie napisac prawdy.Mnie poziomka oklamala wiele razy.Z tym
Matrixem to juz jest totalne przegiecie.
Wykorzystala to, ze zakladajac nowy watek wykasowuje stary.Tylko Wy
mozecie mi pomoc udowodnic, ze moja lista Wanted w tym watku
jest taka sama jak w watku poprzednim i jeszcze wczesniejszych.Kolejnosc
kosmet.sie nie zmienila a Matrix ZAWSZE byl jednym z ostatnich kosmetyków na mojej liście
U ważam, że po tak długim okresie oczekiwania na swoj kosmetyk ( od marca a mamy maj ) po tylu kłamstwach, tylu przykrych słowach nleży mi się rekompenasata jaką ja będę chciała. W stosunku do serum Diora i do tego co przeszłam, ten szampon Kerastae to minimum. W końcu poziomka jest mi winna jeszcze 100ml micela i pieniądze, które wydałam odsyłając jej kosmetyki ( priorytet)
dla przypomnienia
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując