Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Studia- czy nie jestem jeszcze gotowa ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-23, 12:15   #9
maacieek
Zakorzenienie

Dot.: Studia- czy nie jestem jeszcze gotowa ?

Cytat:
Napisane przez Ankaaa_20 Pokaż wiadomość
tzn. wiesz co... tak właściwie to w tych Niemczech nie byłam całe pół roku... i dodatkowo miałam w tym czasie problemy zdrowotne... potem poszłam na jakiś czas do pracy i po prostu przestałam się uczyć, bo tak to jest... niektórym potrzeba aby czuli ,,bat na skórze'' inaczej ciężko im coś ze sobą zrobić...
a co do lingwistyki to jestem na 100 % przekonana bo języki to moja pasja ( nie wspiminałam, że zamiast uczyć się niemieckiego to zabierałam się za naukę kolejnych, nowych ... )
Dla mnie to nie brzmi jak pasja, bo jak sie ma pasje to sie jej poświęca w 100% tym bardziej u ciebie skoro mieszkałaś w DE i mogłaś przebywać z niemcami mimo problemów zdrowotnych zapewne mniej lub bardziej mogłaś się poduczyć. A ty co robiłaś? Znalazłaś sobie kolejny wymysł nauki nowego języka mimo że niemieckiego nie opanowałaś na wymaganym przez siebie poziomie. Pójdziesz na lingwistykę poobijasz się do pierwszej sesji i materiał cię przeraźi i znowu będziesz zmieniać - bo niemiecki się nie podoba, mało przyszłościowy czy sto innych wymówek?

No i poznanie 100 nowych słówek w obcym języku nie znaczy że ten język się zna
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując