2014-03-25, 12:30
|
|
PeEma
|
Dot.: Kognitywistyka - warto? Dla kogo są te studia?
Cytat:
Napisane przez Nadis
A znacie jakichś absolwentów tych studiów, albo osoby pracujące mniej więcej w zawodzie w trakcie studiów? Jakie są właściwie możliwości, poza oczywistą pracą naukową? Pytam z ciekawości, bo kierunku nie zmieniam, ale dość mnie ciekawi kwestia zatrudnienia właśnie, skoro po neurobiologii, psychologii, filozofii różowo nie jest.
|
Moi znajomi pracują w agencjach reklamowych, mam też jednego kolegę który pracuje przy Tworzeniu gier komputerowych i interfejsów systemow inteligentnych. Praca po tych studiach jest i jest mnóstwo możliwości, ponieważ te studia są interdyscyplinarne jako psycholog, ale o wiele szerzej, jako informatyk, ale szerzej, jako marketingowiec ale szerzej. Dlatego pracodawcy chętnie zatrudniają kognitywistów. Byłam ostatnio na targach pracy, stricte pod kognitywistyke (spotkanie z pracodawcami, którzy są chętni współpracą z nami). Było ich mnóstwo i wielu z nich podkreślało, że olbrzymim atutem jest właśnie ta multidyscyplinarność. Poza tym znajomość budowy i funkcjonowania mózgu przydaje się w wielu dyscyplinach 
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|