2014-03-26, 10:27
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda dba o ładny brzuszek by zamieszkał w nim maluszek - cz. 13
Cytat:
Napisane przez Lea_ny
Nie wiem, ja nie jestem lekarzem, więc ufam mu, że zna się na tym lepiej, niż ja - zwłaszcza, że na co dzień zajmuje się właśnie niepłodnością i nie robi tego tylko teoretycznie (jak ten mój poprzedni gin), tylko dzień w dzień ogląda na monitoringu po kilkanaście macic i jajniorów kobiet, które nie mogą zajść w ciążę. Podejrzewam, że musiał już widzieć takie przypadki, skoro tak się przy tym upiera. Poza tym mój organizm na razie cały czas zachowuje się jak w okresie okołoowulacyjnym - dzisiaj lekarz powiedział, że śluz jest jeszcze ładniejszy i że szyjka cały czas bardzo mocno otwarta. Aczkolwiek on oczywiście nie gwarantuje, że na pewno pęcherzyk się rozwinie - m.in. dlatego dzisiaj kazał mi zbadać poziom estradiolu żeby zobaczyć czy coś jeszcze z tego pęcherzyka będzie
Już kiedyś czytałam o ciążach z podwójnej owulacji w większym odstępie czasu. Teraz na szybko znalazłam wypowiedź jakiegoś profesora ginekologii, który mówi, że zdarzają się ciąże bliźniacze, gdzie między jednym a drugim zapłodnieniem mogły minąć nawet 2 tygodnie (aczkolwiek najczęściej są to 3-4 dni różnicy)
Wiadomo, że to raczej nie zdarza się często, ale przy moich kopniętych jajnikach wszystko jest możliwe 
|
ja tam specjalistą też nie jestem , ale jak tak sobie to poskładałam to dziwne mi się wydało . Choć wiadomo, istnieją wyjątki od reguły
|
|
|