2014-03-27, 08:47
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Witam
Cytat:
Napisane przez Kubek29
Iza- chyba szkoda kasy na kolejna konsultacje.
W zasadzie to chyba kwestia nazewnictwa niż różnego rozpoznania...jesli wypada pecherz przez przednia ścianę pochwy to z zewnątrz widać "wypadnięta" przedńia ścianę pochwy a pod nią domyślnie jest pecherz, zatem mówic za o wypadnieytym pecherzu bądź przedniej ścianie pochwy.
Zostałabym u tej drugiej gin, bo ma racje, ze operacja, jesli planujesz jeszcze kolejna ciaze jest bez sensu, leczenie zachowawcze (przy jednym i drugim schorzenia) to to założenie passara (takiego samego jak w zakłada sie w ciąży w niewydolności szyjki macicy), skuteczne moga byc (a nie musza) ćwiczenia.
Szkoda chyba kasy na dodatkowa konsultacje, lepiej te forse przeznaczyć na pessar, bo z tego co kojarzę to trzeba sobie go samemu zakupić.
---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ----------
O tu masz zdj, gdzie możesz zobaczyc o co chodzi.
Pierwszy obrazek na drugiejmstronie. To Twoje to "wypadniecie z defektem przedńim".
Edycja-zgubiłam linka
http://c.ymcdn.com/sites/www.iuga.or...es/pol_pop.pdf
|
Tak,ona mówiła o tych pesserach.Mówiła ze koszt to jakieś 100 zł.Ale na razie mam spróbować ćwiczeniami.
Dzięki za linka poczytam.
Cytat:
Napisane przez Maga83
Oj niezbyt komfortowa sytuacja. Da się z tym funkcjonować?
.
|
No teoretycznie się da bo nie boli mnie to i nie przeszkadza w przytulaniu.
Dziś piękna pogoda idziemy z małym śmieszkiem na dłuuugi spacer
Domiś-30.12.13 godz 11:05
Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
|
|
|