2014-03-28, 09:38
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kwas migdałowy
Cytat:
Napisane przez meggi2334
Dzięki dziewczyny za radę. Zapisałam się na kolejny zabieg na który idę jutro, zastanawiam się co jaki czas powinnam chodzić na taki zabieg? szczególnie że już za chwilkę zrobi się naprawdę słonecznie więc tą serie zabiegów chciałabym skończyć w miarę szybko żeby nie narażać buzi.
Z ciekawostek: byłam ostatnio u innej kosmetyczki (na hennie) i dyskutowałyśmy o kwasach ona stw mi że jestem za młoda na te zabiegi (mam 27lat więc nie uważam się na ZA młodą), że ona na moim miejscu zastosowałaby mikrodermobrazję. Co myślicie o tej opini?
|
Używaj wysokich filtrów na dzień najlepiej powyżej 30. Zabiegi z migdała możesz robić co 7-10 dni w zależności jak twoja skóra regeneruje się. A to jest jakaś granica robienia kwasów? Moim zdaniem jeżeli masz problemy skórne to je po prostu robisz co innego jakbyś była nastolatka. Ja jestem trochę młodsza od ciebie a kwasy stosuje i jestem mega zadowolona bo bardzo poprawiły moją skórę i stosuję mocniejsze kwasy bo miałam robiony azelainowy a teraz stosuje cały czas AHA 35%.
|
|
|