2014-03-29, 14:31
|
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Camp Leaders 2014 r.
Hm, a może coś nie tak jest z Waszymi profilami? Za mało chwytliwe? Na pewno brak profesjonalnego doświadczenia ma wpływ, ale zawsze można próbować to jakoś ubarwić. Przecież każdy sprząta - można napisać, że od dziecka ten obowiązek należy do nas i co tydzień sprzątamy cały dom, więc jesteśmy z czystością za pan brat. Albo gotowanie - może jako szef kuchni nie pracowałyśmy, ale gotowanie to nasza pasja, uwielbiamy spędzać czas w kuchni nawet na prostych czynnościach. Praca w sklepiku? No okej, na kasie nie pracowałyśmy, ale pieniądze to dla nas nie pierwszyzna, bo studiujemy ekonomię, jesteśmy celujące z matematyki, a w ogóle to byłyśmy skarbnikami przez tyle lat szkoły. Ja wiem, że to bzdurki, ale może to pomoże się - przepraszam za określenie - sprzedać? Może trzeba nakręcić lepszy filmik albo przygotować się do rozmowy poprzez popróbowanie na bracie naszych przekonywujących tekścików? A może zaznaczyłyście, że palicie, co nie wszystkim pasuje, albo odrzuciłyście zbyt wiele rodzajów campów lub typów prac?
Czasem bywa tak, że po prostu pracodawcy na nas nie trafiają albo mają swoje widzimisie, które do nas nie pasują i trzeba czekać dalej, nie poddawać się.
Prawdę mówiąc ja dostałam robotę w biurze, więc nie wiem jak jest z innymi stanowiskami. Podejrzewam, że miało na to wpływ moje działanie w organizacji studenckiej. Trzeba znaleźć coś, co podniesie naszą atrakcyjność. Jednak skoro rok temu wszyscy się dostali na campy, to może głowa do góry, bo na każdego przyjdzie czas? 
Pozdrawiam,
Ali
P.S. W razie czego mogę rzucić okiem na Wasze profile, jeżeli ktoś miałby taką ochotę. Niestety nie jestem wyrocznią, to mój pierwszy wyjazd na camp i mimo chęci mogę nie być w stanie pomóc.
|
|
|