Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kwas trójchlorooctowy (TCA) - wymiana doświadczeń
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-01, 08:57   #560
asiatipl
Raczkowanie

Dot.: Kwas trójchlorooctowy (TCA) - wymiana doświadczeń

Hej!Ja również zaczynam swoją przygodę z kwasem Tca. Do tej pory przez ok. pół roku stosowałam atrederm, a od jakichś 2 m-cy dodatkowo kw.glikolowy, moim problemem są blizny potrądzikowe. poprzednia kuracja nie przyniosła w tym względzie rezultatów więc postanowiłam spróbować Tca. Zakupiłam 50% i taki też na próbę nałożyłam punktowo na wybrane blizy. Było to ok.półtora tyg. temy. Strupki z większości już poodpadały. W niektórych powstały nowe zaraz po odpadnieciu tych pierwszych. Wczoraj natpmiast postanowiłam zaryzykować i rozcieńczyłam kwas do ok. 10% i posmarowałam caLą twarz. Słabszym stężeniem bo nie mogę sobie pozwolić na wolne od pracy, wole więc nie dopuścić do strupa. Na razie moja skóra jest mocno ściągnięta. Chciałabym żeby złuszczyła się tak w czwartek i piątek, bo wtedy mam wolne, ale zobaczymy. Po kwasie na pojedyńczych bliznam jestem pełna nadzieji że tym kwasem uda mi się spłycić blizny do oczekiwanego poziomu.
asiatipl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując