2007-06-18, 11:26
|
|
BAN stały
|
Dot.: Grzybica pochwy
Cytat:
Napisane przez Weronisia
Mi Lactovaginal bardzo pomógł, mimo że istnieją nowsze hity itp. i nie zamienię go na inny lek 
|
to zupełnie indywidualna kwestia organizmu. nie zamieniaj, jak na Ciebie działa! poza tym nie powinno się krytykować, bo na jednych działa, na innych nie. na mnie nie dziala, ale nie twierdze, że jest zły na przykład można się jedynie powoływać na badania naukowe. tutaj faktycznie lacibios femina przewyższa lactovaginal i jest więcej danych na temat jego skuteczności. reszta, to już właściwosci danej osoby. no i może rzeczywiście w przypadku nawracających infekcji jest lepszy doustny, żeby nie aplikować sobie co i rusz czegoś do pochwy, bo zawsze jakakolwiek ingerencja nie jest dobra. ale to chyba tyle.
Cytat:
Napisane przez Weronisia
Trillac to lek, który korzystnie działa na florę bakteryjną przewodu pokarmowego i jelit. Gdybyś trochę poczytała skąd się bierze grzybica pochwy, to byś może dowiedziałabyś się, że te grzyby przenikają do pochwy właśnie z przewodu pokarmowego
|
zgadzam sie. dlatego powinno się chronić i przewód pokarmowy i środowisko pochwy. tylko nie wiem, czy lepiej sie rozdrabniac i kupować i trilac czy inny na jelita i jakiś dopochwowy czy jeden i na to i na to.
Cytat:
Napisane przez Weronisia
Dlatego każdy dobry ginekolog od razu powie Ci, żebyś nie jadła słodyczy gdy masz grzybicę.
|
właśnie. DOBRY. jak fajnie byłoby trafiac tylko na tych dobrych. w przypadku naszej słuzby zdrowia zanim sie dowiesz od lekarzy wszystkiego, to szybciej się dowiesz na forum hehe. ja jak poszłam do któregos z kolei i już sporo wiedziałam, to sama wymuszałam niektóre rzeczy i byłam nachalna jak cholera. zabiłabym pewnie taką pacjentke, jakby do mnie przyszła, ale co tam. w końcu to moje zdrowie 
ps. ach, co do artykułu. wiadomo, że jak jest coś sponsorowanego, to musi byc pozytywnie. ale zastanawia mnie tam jedno zdanie: "(Lactobacillus rhamnosus GR-1 i Lactobacillus reuteri RC-14). Są to szczepy odkryte przez dwóch naukowców - dr. Gregora Reida oraz dr. Andrew Bruce'a z Toronto, którzy od wielu lat badają dobroczynny wpływ probiotyków na organizm, a w szczególności na ekosystem pochwy." ? słyszał ktoś cos na ten temat? bo ja mimo, że się interesuje nowinkami ze świata probiotyków itp rzeczy, nic nie wiem!
ps2. a czy ktos używał azucalenu?
|
|
|