Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Niedorzeczne opinie na temat seksu, antykoncepcji i nie tylko part II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-03, 16:08   #91
Suvia
Zakorzenienie

Dot.: Niedorzeczne opinie na temat seksu, antykoncepcji i nie tylko part II

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
No dla mnie to absurd, ale są osoby, które tak myślą.
przypomniałaś mi dobre, stare czasy, kiedy z koleżankami myślałyśmy, że tak to właśnie wygląda (średnia wieku - 9 lat)

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
Moja siostra przyszla do domu z WDZ z relacja, ze jedynym slusznym srodkiem higieny podczas okresu sa podpaski. Od tamponow mozna sie pochorowac (a od podpasek niby nie, jesli sie nie dba o higiene?), jak sie ich uzywa to grzech bo przebijaja blone dziewicza, poza tym-uwaga-one wcale nie wsiakaja krwi, tylko ja tamuja i wszystko wyplywa po wyciagnieciu. "Nauczycielka" jest swiecka. Dobrze, ze siostra sie z tego smieje, ale pewnie niektore dziewczynki w to uwierzyly... XXI wiek, naprawde?

Smutne jest to, ze nikt nie wyciąga konsekwencji. Ja mam ciekawe historie z moich lekcji WDZ, moi znajomi mieli, dzieciaki z mojej dalszej rodziny teraz mają, na forum tez się aktualnie czyta o mondrych paniach prowadzących te zajęcia.

Tylko nigdy nie słyszałam finału w stylu: "a potem rodzice poszli kuratorium (czy tam w inne odpowiednie miejsce) i zrobili rozróbę". I zaczyna mnie to zastanawiać. XXI wiek, ale każdy opowiada te historie jak przedni żart i... tyle. A przecież to jest nauczyciel. Tak samo trzeba się wziąć za matematyka uczącego klasę, że 2x2 jest 56, jak i prowadzących te całe WDZ-ty, którzy bredzą sobie jak potłuczeni. A na koniec dostają pieniądze, bo przecież - nauczają.

Nie jest to przytyk do Ciebie, tylko tak ogólnie, moje obserwacje

Natomiast odnośnie i tamponów, i edukacji seksulanej - odwiedzałam rodzinę niedawno, leciala jakas reklama tamponow w TV, i byłam świadkiem (podsłuchałam właściwie, mimowolnie) jak moj kuzyn swojemu synowi (gdzieś w podstawówce Młody jest, dalej niż w pierwszej klasie) na pytanie do czego to służy, odpowiedział, że do jedzenia. Dla kobiet, "bo muszą"

Jak w tym kraju ludzie mają później normalnie i na luzie podchodzić do rozmaitych, naturalnych spraw intymnych, jak tak się ich wychowuje...

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując