Wątek
:
Razem schudniemy 20kg! - część VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
2014-04-04, 11:35
#
3681
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VII
KasDi
dobrze że wróciłaś
jak widzę mój pierwszy jadłospis z początku diety to też można się pośmiać. Kapuśniaczki z ciasta francuskiego stanowiły główny posiłek
oczywiście też dostałam niezły opieprz. Ale przyjęłam to na klatę i wprowadziłam poprawki
Pomidory znalazłam w sklepie
prawda jest taka że nie wyglądają i nie smakują jeszcze tak jak te w sezonie ale są o niebo lepsze od tych zwykłych. Niestety cena 2x większa
Jedyna kobieta na wątku co ma litość nad ciężarną
Miss
a właśnie że bobo potrzebowało babeczki. Tak strasznie skakało i wierciło się wcześniej a jak dostało babeczkę to od razu się uspokoiło
Widocznie brakowało jej tych babeczek
A babeczki były zdrowe i dietetyczne bo z owocami
Smok w paski
szczerze mówiąc nie wiem za bardzo jak w trakcie diety organizować posiłki pracując na nocną zmianę. Jak kilka lat temu pracowałam w takim systemie to jadłam tak:
Wracała o 7 z pracy: nic nie jadłam, szłam od razu spać.
14- 15 - o tej godz wstawałam: jadłam obiad (mama robiła na tą godz)
17-18 - coś tam przekąsiłam
21 - przed wyjściem do pracy jadłam solidną kolację
2-3 w nocy - w pracy jadłam jogurt albo coś lekkiego np. sałatka + kromka chleba.
Mniej więcej tak to wyglądało, ale to było 7 lat temu i nie pamiętam dokładnie co jadłam na dany posiłek.
Masz troszkę do zrzucenia ale jak bardzo chcesz to można wszystko osiągnąć. Najważniejsze to znaleźć motywację na długotrwałe odchudzanie. Bo żadna szybka dieta cud nie pomoże.
A wiesz co to dieta cud? "Będzie cud jak schudnę"
Stawiaj sobie małe cele. np 4 kg m-c. Te pierwsze 20 kg podziel sobie na etapy i ciesz się z osiągnięcia każdego. Długotrwałe czekanie na 20 kg może szybko zniechęcić do diety.
Ms_E
zastanawiam się i w sumie to nie wiem co mam Ci napisać
Dieta 2000 kcal jest trochę dziwna i dziwna jest koncepcja 5 równych posiłków. Nie wiem kto napisał tę książkę, może jakiś uczony i nie chcę udawać mądrzejszej. Moim zdaniem jest to stanowczo za dużo kcal jeżeli chcesz w miarę szybko schudnąć.
Nie mogę też pojąć jak mogłaś być głodna na diecie 1500 kcal. Może miałaś źle ułożoną dietę? Ja byłam długo na diecie 1100-1200 kcal i szczerze mówiąc nie czułam głodu, a co dopiero na 1500 kcal.
Można ułożyć dietę 1500 kcal w której będzie naprawdę mało jedzenia i dlatego jest się głodnym. Sztuką jest ułożyć jadłospis na te kcal w którym będzie tyle jedzenia że brzuch pęknie. Takim głównym sposobem jest napychanie jak największej liczby warzyw do posiłków i jak najwięcej owoców (tych niskokalorycznych a nie winogrona czy banana) w 1 połowie dnia (nie wieczorem). Zjedzenie min 500 g (dziewczyny jadły nawet 1kg!) warzyw dziennie zapycha żołądek i nie czuć głodu. Drugi sposobem jest wybieranie produktów bogatych w białko ale o niskokalorycznych (np chude twarożki, kurczak, chude ryby). Jak zjesz na kolację opakowanie lekkiego serka wiejskiego z wielką ilością warzyw i do tego kromeczkę chleba to na pewno nie będziesz czuć głodu.
Co do podziału na 5 posiłków w ciągu dnia. Ja robiłam to tak. 1200 kcal spożywałam w takich proporcjach:
I. 320 kcal
II. 120 kcal
III. 400 kcal
IV. 120 kcal
V. 240 kcal
Oczywiście min wahania kcal w poszczególnych posiłkach jest dozwolone
Oczywiście przy diecie 1500 kcal proporcje kcal w każdym posiłku będą większe.
Co do białka
To nie jest do końca suplement diety (nie jest to tabletka) tylko w formie koktajlu czy coś. Sama nigdy tego nie stosowałam ale dziewczyny na tym wątku to stosowały i nie było z tym większego problemu. Np. stosowała to Aguś która dużo ćwiczyła na siłowni i białko pomagało jej budować mięśnie. Także myślę że jest to do przyjęcia.
Jak zaczęłam dietę 1200 kcal to ważyłam 105 kg przy 103-105 kg i jakoś dałam radę
Jeżeli dużo ćwiczysz to jednak lepsza byłaby dieta 1500 kcal.
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------
Cytat:
Napisane przez
Pudel123
Dodam, że ja narazie mam przestój a mnie nikt nie wywala i nie krzyczy, czuje sie VIPEM
Ty przynajmniej masz przestój więc powinnaś się cieszyć.
Ze mnie to dopiero VIP XXL. Przytyłam 20 kg i też nadal tu jestem
Czasami Miss tylko na mnie pokrzyczy
K_A_S_I_U_L_A
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do K_A_S_I_U_L_A
Znajdź więcej postów K_A_S_I_U_L_A