Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odlepić przylepę
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-09, 07:49   #1
Jacek323
Przyczajenie

Odlepić przylepę

Przychodzę do Was z poważnym dla mnie problemem.
Zacznę w oklepany sposób.
Jestem z dziewczyną ponad 2 lata, mieszkamy razem ponad rok, kocham ją co jest najcięższe w obecnej sytuacji, ponieważ mimo tego widzę, że to nie jest osoba z którą chciałbym spędzić resztę życia.
Jest ona dziewczyną typu "przylepa", tzn cały czas razem, brak wytchnienia momentami, cały czas potrzebuje uwagi, bliskości, żeby została na noc sama w domu nie wchodzi nawet w grę (pewnego razu musiałem wyjechać do rodziny na 3 dni, nie spała po nocach dzwoniła z płaczem). Jest małą dziewczynką, która płacze często, boi się wszystkiego, aktywność jakakolwiek poza oglądaniem filmów i spacerami odpada, jeśli mielibyśmy mieć razem kiedyś dzieci nie wiem sam czy więcej bym musiał robić koło nich czy koło niej. Znajomych ma kilkoro, ale wychodzi z nimi raz na miesiąc jak nie rzadziej. Najbardziej przygniata mnie jej wampiryzm emocjonalny i energetyczny, jej pesymistyczne podejście do wszystkiego dookoła, co próbuje zmienić cały czas ale bardzo ciężko to przychodzi.
Kolejną ciężką sprawą jest mieszkanie razem, gdybyśmy się rozstali musiałaby wrócić do domu co jest ostatnią rzeczą jaką chce.
Piszę to dlatego, że dalej ją kocham ale wykańcza mnie emocjonalnie i energetycznie ten związek i chciałbym się z nią rozstać w najbardziej możliwie delikatny sposób, plus jakoś pomóc w znalezieniu lokalu na przyszłość (wiem brzmi niedorzecznie, szczególnie że przy jednej gorszej chwili pół roku temu, gdy było napomknięcie o rozstaniu groziła że coś sobie zrobi).
Nie liczę, że zostanę przez Was pozytywnie oceniony, zrozumie chyba tylko ten kto był w podobnej sytuacji jak mi ciężko.
Za każdą pomoc i pomysł jak to przeprowadzić będę dozgonnie wdzięczny.

ps. zacząłem to pisać z ciężkim sercem, na koniec czuję ulgę, dobra terapia
Jacek323 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując