2014-04-09, 09:27
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: nutramigen a bebilon pepti
Cytat:
Napisane przez mamasierpniowa
w jakim dziecko jest wieku? Nutramigen jest wyjatkowo paskudny, my tez miałysmy z moja córką epizod tego mleczka.Niby wg lekarza na nutramigen nie można mieć uczulenia ale ja mam inne zdanie bo też musiałam zmienic. Jeśli dziecko chlusta to dobrym wyjściem jest mleko przeciw ulewaniom.
Na wysypkę i szorstką skórę na twarzy mojej córce pomaga krem recepturowy przepisany przez lekarza, skład:
witamina A
witamina D3
ag.destil 10
Eucerini ad. 100
po dobie wysypka i zaczerwienienie zeszło z policzków, teraz stosuję jak jest potrzeba.
Ewentualnie na poczatek mozna dodać glukozy do mleka ale ja jestem raczej przeciwniczką tej metody
|
Mikołaj ma skończone 4miesiace, dodawałam glukozy, ale za chiny nie chce pić tego... Kupiłam zagęszczacz do mleka z Bebilonu, może on coś pomoże, farmaceutka powiedziala, ze dziecko może wymiotować po nutramigenie, a lekarka mi o tym nie wspomniała.. Spróbuje bebilonu, wkoncu musi coś jeść, a przecież nie moge ciągle podawać mu starego mleczka
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------
mi lekarka kazala stosować do kąpieli Emolium i krem na twarz. A na efekt kazała czekać 4tygodnie
|