Hejka

Tak czytam o co wczoraj naskrobałyście i szczerze powiem, że kiedyś bardzo przejmowałam się tym, co o mnie mówią. Pochodzę z zad*pia, małej wiochy, gdzie każdy wie wszystko o każdym. Jak byłam młodsza, to przejmowałam się opinią innych, jak słyszałam o sobie złe słowo, to było mi po prostu przykro. W podstawówce i gimnazjum byłam kozłem ofiarnym, dziewczyny się ze mną nie trzymały, wyśmiewały się ze mnie, a ja nie potrafiłam się postawić. Nigdy nie byłam urodziwa, nijaki blondowaty kolor włosów, jasne brwi i rzęsy, byłam po prostu nijaka.
Zmieniłam się idąc do technikum. Wyrwałam się z tej dziury, zamieszkałam w internacie, zmieniłam kolor włosów, zaczęłam się malować. Zmieniam się z charakteru, nie pozwoliłam już nigdy sobą pomiatać. To była naprawdę zmiana o 180 stopni.
A teraz? Zrobiłam operację, specjalnie chodzę bez stanika, mam gdzieś to, że prześwitują mi sutki. Specjalnie daję ludziom powody do obgadywania mnie. Chcę żeby gadali i snuli sobie niewiadomo co. Niech zżera ich zazdrość. Może chcę sobie przez to wynagrodzić wcześniejsze lata? Nie wiem, ale podoba mi się to.
Zauważyłam, że ludzi wkurza to, że innym się powodzi, mają pasje, które sprawiają, że życie jest fajne. Jak rozmawiam z ludźmi ze wsi, to specjalnie zazaczam to, jak sobie radzę. Ludzie chcą słyszeć tylko o tym, jak Ci źle, że nie masz za co kupić dziecku ubrania, albo tym podobne. A ja opowiadam, gdzie planuję wakacje i że chcę zmienić samochód na jeszcze lepszy.
Dostałam dużo złego od ludzi, dlatego teraz pokazuję tylko to, jak sobie fajnie radzę, niech ich szlag trafia, a ja chodzę albo zasuwam na koniu

po moim zad*piu z podniesioną głową i wypiętymi cyckami

I tego każdej z was życzę, bo jeżeli ludzie zobaczą taką postawę, to nie mają czelności się odezwać.
No i oczywiście wrzucam na fejsa zdjęcia w sportowcach, gdzie doskonale widać piersi i brzuch
"Czego się boisz? Że popełnisz błąd? Że Cię wyśmieją? Że Ci się nie uda? Ale jakie to ma znaczenie? Naprawdę będziesz uzależniał swoje życie od tego, co pomyślą inni ludzie?"
- Beata Pawlikowska