Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - wychowanie kotki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-09, 16:47   #1
nadijka
Rozeznanie

wychowanie kotki

Jeśli istnieje wątek, bardzo przepraszam, proszę o podpięcie.
W ramach wprowadzenia: przygarnęliśmy z ulicy kotkę - około 10 miesięczną, na pewno mniej niż rok. Oczywiście, od razu poszliśmy do weta i okazało się, że mała jest w początkowej fazie ciąży, w konsekwencji przeszła zabieg sterylizacji połączony z aborcją (bardzo proszę, żeby w tym momencie nie poleciały w moją stronę gromy, decyzja była przemyślana i konsultowana z lekarzem). Koteczka jest już tydzień po zabiegu, jest ogólnie zdrowa.
Problem w tym, że... kicia jest niesamowitą przylepą. Tak, tak, wiem, że wiele osób marzy o takim pieszczochu , ale niestety często bywa to uciążliwie. Koteczka bardzo często dopomina się o uwagę głośnym miauczeniem (potrafi to robić naprawdę długo), plątaniem się między nogami. Na pewno nie jest głodna/spragniona, bo ma zawsze w miseczce wodę i karmę. Uspokaja się dopiero, gdy weźmie się ją na ręce albo kolana. Stąd moje pytania: czy może to być wynik zabiegu - opadają hormony itp.?jak wychować kotkę tak, by jednak nie wymagała uwagi 24h/dobę? Mimo najszczerszych chęci, nie mogę z nią niestety cały dzień się przytulać Obecnie jestem dość sporo czasu w domu, ale martwię się co będzie, gdy wrócę do pracy. No i boję się, że te kocie koncerty zaczną wkurzać sąsiadów.
nadijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując