2005-06-24, 12:00
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki Bloker Na Lato Przy Stosowaniu Acne Dermu??????
Cytat:
|
Napisane przez paulucha
HEY
wlsanie zaczelam stosowac acne derm i potrzebuje rady co do kremow z wysokimi filtrami?
mam cere mieszana, sredniej karnacji i niestety sklonną do przetłuszczania i swiecenia sie w ciagu dnia, a od czasu do czasu takze wyskakuja mi pojedyncze niespodzianki!!
zanim wyjade na wakacje chcialabym sie dowiedziec jaki krem z filtrem bylby dla mnie najlepszy ( zaznaczam ze wogole sie nie orientuje w tych sprawach
szukam kremu lekiego matujacego cenowo do 30 pozdrawiam
bede wdzieczna za wszystkie porady
|
Jakie filtry? Te same co przy innych problemach, te same które wiele z nas używa na codzień - czyli te ze stabilnymi filtrami - przejrzyj sobie posty na kosmetycznym z ostatnich tygodni, temat filtrów ostatnio pojawia się z częstotliwością co trzy dni. Poczytaj artykuły Basi na jej stronie www.biochemiaurody.com jest tam dział słoneczny i są bardzo przystępne wyjaśnienia, dlaczego pewne kremy chronią lepiej, inne gorzej. Są też artykuły Basi tu na wizażu ale nie są zbyt aktualne.
Lekki i matujący - to się wzajemnie wyklucza przy dobrych filtrach. Krem ochronny nigdy nie będzie matowa - nie ma sily. Są kremy lekkie, które dobrze się wchłaniają i mało świecą - La Roche Posay Anthelios Fluide Extreme, Bioderma Photoderm Max Fluide, Avene matująca (ale nie matuje raczej), coś nietłustego ma teraz też Vichy (nie pamiętam nazwy ale jest już na KWC, zgłoszony przez Joanneę). Bioderma ma specjalny filtr spf 30 dla skóry tłustej i problematycznej - Photoderm AKN Spray.
Dobre filtry kosztują w przedziale od 50 do 60 zł. Tańsza jest seria Solar Expertise Loreala, ale dla mnie za ciężka do twarzy.
|
|
|