Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mały trądzik , przebarwienia ! Pomocy !
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-09, 18:55   #1
Luki1212
Przyczajenie

Mały trądzik , przebarwienia ! Pomocy !

Cześć ! Jestem chłopakiem mam 16 lat Z racji tego że jestem płci męskiej nie wiem czy wątek dodałem tam gdzie trzeba itp. Z góry przepraszam , ale do rzeczy! Z trądzikiem zmagam się około 2 klasy gim,(teraz jestem w 1 tech)Miałem sporawy problem z pryszczami , było ich coraz więcej a ja wyglądałem coraz gorzej! Mój wuja polecił mi peeling z garniera 3 w 1 czysta skóra czy coś ! Na opakowaniu pisało że efekty zobaczę po tygodniu stosowania (używałem tego systematycznie przez miesiąc a efekty żadne!. Więc zaprzestałem stosowania.Szukając kolejnych metod przeczytałem o maści tormentiol i po około dwóch tygodniach smarowania (na noc) są efekty! Pryszczy jest mniej ! , niektóre jeszcze zostały ale maść już sobie z nimi nie radzi! Dodam jeszcze że te pryszcze nie są takie ropne tylko takie czerwone grudki, jak dotykam to NIE boli! ) I jedne pryszcze znikają ale niestety następne się pojawiają ( w mniejszej ilości) Dodatkowo stosuje jeszcze taki tonik który sam przygotowuję ,mianowicie 2 łyżeczki mleka i do tego 1 łyżeczka soku z cytryny .To na wacik i smaruje około godziny 20:00 , około 22 tormentiol i idę spać.Jak usunąć te pryszcze które zostały? macie jakieś sposoby? Dodatkowym problemem są przebarwienia które zostają po trądziku! Jak się ich pozbyć .Podobnoo pomaga sok z cytryny ja stosuję go na razie 1 tydzień i efektów jeszcze nie ma (zobaczymy co dalej) Co mogę zrobić aby pozbyć się tych pryszczy i chociaż załagodzić przebarwienia . Najbliższy dermatolog jest jakieś 40 km od mojej miejscowości więc raczej nie ! Czytałem jeszcze o paście cynkowej , benzacne (czy jakoś tak) itp czy to pomaga ? Dodam jeszcze zdjęcie jak to wygląda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000484.jpg (69,4 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez Luki1212
Czas edycji: 2014-04-09 o 19:07
Luki1212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując