Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - nie mogę jechać do chłopaka :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-10, 00:06   #3
chwast
Zakorzenienie

Dot.: nie mogę jechać do chłopaka :(

Cytat:
Napisane przez soliyo Pokaż wiadomość
Mam 17 lat i moi rodzice nie pozwalają mi jechać do chłopaka, który ma lat 19. Argumentują to tym, że mieszka On daleko (35km ode mnie) i że mam odpuścić go sobie i znaleźć kogoś innego kto będzie mieszkał bliżej. Strasznie się pokłóciliśmy, bo obiecałam mu, że przyjadę w sobotę, a dziś po rozmowie z mamą okazało się,że nie mogę. Chcę jechać do niego tylko na kilka godzin, nie chcę tam spać ani nic z tych rzeczy. On był u mnie już kilka razy i ja u niego raz.. Nie podoba im się on, ponieważ jest niski, szczupły i ubiera się jak ci chłopacy których zalicza się do"pedałów" w dzisiejszych czasach. Znam go 6 miesięcy, ale jesteśmy razem od 2 tygodni, choć już jakoś w lutym się zbliżyliśmy do siebie i oboje chcieliśmy być razem tylko troszkę skomplikowana sytuacja była. Ale nie o to tutaj chodzi. Rozmowy z mamą typu "nie jestem już dzieckiem" i "dlaczego każda inna osoba może a ja nie?" nie pomagają. Odpowiedź brzmi zawsze "nie i koniec, nie masz 18 lat, nie jesteś pełnoletnia" itd. Już robię wszystko, codziennie się uczę, sprzątam w domu, jestem miła i robię wszystko o co mnie poproszą tylko po to żeby móc jechać, a oni dalej są na nie. Co mam zrobić?
raczej nic nie zrobisz, mówią nie bo nie to trudno. Wiele osób miało w tym wieku takie problemy. No spokojnie nie musisz chyba jechać do niego teraz, spotkajcie się u ciebie. Przecież nic się nie stanie jak przez rok nie będziesz u niego tak czesto jak on u ciebie.
Ja np gdy poznałam tż i miałam 16 lat to nie mogłam u niego nocować choćby byłą domówka - mimo, że mieszka 10 przystanków krótkich ode mnie W sensie pieszo spokojnym krokiem to jakieś pół godziny drogi. Wiele razy i tak to robiłam, ale później miałam gnój nieziemski - tobie tego nie polecam, nie będę demoralizować nikogo.

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2014-04-10 o 00:07
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując