Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - nie mogę jechać do chłopaka :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-10, 13:38   #17
Lina9213
Rozeznanie

Dot.: nie mogę jechać do chłopaka :(

Cytat:
Napisane przez emma8 Pokaż wiadomość
Nie trzeba być zbuntowaną nastolatką, żeby mieć swoje zdanie, swoje uczucia, oraz aby nie uważać rodziców za wyrocznie. Gdyby Tobie rodzice powiedzieli "nie możesz spotykać się z tym chłopakiem, bo ma za duże uszy". Powiedziałabyś "tak mamo, masz jak zwykle rację, posłucham Cię bo nie jestem taka jak inne zbuntowane nastolatki, oraz nie jestem w stanie w wieku 17 lat sama się utrzymać i jednocześnie chodzić do szkoły"?
Ja bym wolała żeby moje dziecko ze mną rozmawiało i całe życie szanowało moje zdanie (i z wzajemnością), a nie spakowało się w wieku 18 lat żeby skrobać ryby w Holandii pokazując mi środkowy palec, żeby móc spotykać się z chłopakiem który nie jest tak wysoki jak ja bym tego chciała.
Tak, tak i jeszcze raz tak! Ja nigdy nie usłyszałam, że jak będę miała 18lat to wtedy mogę decydować za siebie. Tata nigdy mi nie powiedział, że jak będę sama mieszkała i się utrzymywała to wtedy moje zdanie będzie się liczyło. To są takie bzdety, że ja nie wiem jak rodzice mogą stosować takie argumenty.
Lina9213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując