Wolontariat europejski EVS wyjazd z Anglii
Od jakiegoś czasu czuje, że potrzebuje zmiany w moim życiu. Zdecydowanie zmiany pracy i wpadł mi do głowy pomysł wyjazdu na wolontariat. Znalazłam kilka ofert wyjazdów, jak np ten: http://www.workcamps.info/icamps/PL-SCI/pl/camp-details/camp-7388.html
Chorwacja 3 tygodnie, praca z dziećmi 4godz dziennie 5 dni w tygodniu, wolne weekendy, zakwaterowanie w fajnym miejscu jest podana strona żeby zobaczyć zdjęcia ośrodka, zapewnione wyżywienie, wi-fi, siłownia itd. Brzmi jak wakacje i to takie z możliwością poznania fajnych ludzi z innych krajów i poczuciem że zrobiło się bezinteresownie coś dobrego dla innych.
Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że nie zawsze to tak pięknie wygląda ale to niewiele zmienia, dalej interesuje mnie wolontariat
Czy ktoś mieszkający w Anglii jest zainteresowany wyjazdem na podobny wolontariat do jakiegoś europejskiego kraju? Było by mi raźniej wyjechać z kimś niż wybierać się samej w nieznane.
Jeżeli znajdzie się ktoś zainteresowany wyjazdem z Polski to również byłoby mi bardzo miło jeśli moglibyśmy nawiązać kontakt. Wiem, że zazwyczaj przed takimi wyjazdami przechodzi się kilkudniowe szkolenie, mam możliwość wzięcia udziału w takowym w Warszawie i Kielcach, mam tam rodzinę więc mogłabym się na jakiś czas zatrzymać i wziąć udział w wyjeździe organizowanym w Polsce.
Mam 20 lat. Obecnie mieszkam w Anglii.
|