Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-15, 13:35   #4080
exclusivee
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI

Cześć dziewczyny

Postanowiłam się odezwać przed świętami, chciałam Wam dać świetny przepis na babkę majonezową, być może znacie, a jeśli nie to polecam spróbować! Robiłam już ją na próbę i wyszła super (pomimo że jestem antytalenciem jeśli chodzi o wypieki), a do tego majonezu w babce nie czuć.

Składniki:
6 jaj
1 i 1/2 szkl mąki zwykłej
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
1 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek majonezu

Białka ubić -> dodać cukier -> zmiksować razem -> dodać mąkę z proszkiem -> zmiksować razem -> dodać żółtka i majonez -> zmiksować razem + opcjonalnie dodać skórkę pomarańczową -> wymieszać łyżką.

Piec 50-60min w temp 175-190 stopni

Ja dodaję jeszcze skórkę pomarańczową do zrobionego już ciasta, wtedy jest jeszcze lepsze

P.S. Nie jest to może najzdrowszy przepis, ale wychodzę z założenia że na święta można sobie pozwolić

Poza tym jeśli chodzi o mnie, to jakoś leci, ćwiczę parę razy w tyg po około 35-40min, staram się zdrowo jeść, czuję się ok. Włosy rosną, coraz lepiej się układają, a ja powoli odzyskuję swoją utraconą pewność siebie. Ćwiczenia też bardzo mi w tym pomagają Do tego cerę mam w bardzo dobrym stanie, więc wszystko idzie powoli ku lepszemu

Cytat:
Napisane przez Eveline1000 Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny czy wie może któraś z was gdzie można kupić przez internet rozkloszowaną miętową sukienkę w rozmiarze S?Bo szukam na allegro ale nie widzę nic ciekawego
Może poszukaj na stronie mosquito?

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
Ja Asiu żyję ostatnio od posiłku do posiłku w sobotę sesja zdjęciowa. Cały zeszły tydzień się remontowalam-kuchnie u babci, bylo zdzieranie kasetonów i lamperii...w piątek dopiero na święta będę coś piec/gotować. Co wy robicie na te święta?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja robię białą kiełbaskę z duszoną cebulką, być może sałatkę jarzynową, jajka z sosem ogórkowym, i do tego ze słodkości babkę majonezową i babeczki z masą z mleka w proszku

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2014-04-15 o 13:39
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora