Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-16, 12:03   #503
MamaKtosia
Zadomowienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Na co on odparł "jak wszystkie tak na tym wizażu rodzą to ja się boję że ty też za chwilę bedziesz i chcę mieć wszystko gotowe!!!" no masakra.
haha wizaż powoduje, że przyszli ojcowie drżą w posadach

karolkya zdrowiej!

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
MamaKtosia zastanawia mnie od wczoraj taka rzecz.... Otóż z mężem planujemy mieć więcej dzieci a nie tylko jedną Zuzannę i czy są jakieś badania psychologiczne dzieci czy coś takiego, w jakim wieku najlepiej dla nich byłoby, aby pojawiło się rodzeństwo????? Czy wiek w ogóle ma znaczenie? Czy w jakimś okresie np dziecko potrzebuje więcej uwagi? Wiesz coś na ten temat?? Albo Twoje koleżanki połozne??
Nie wiem czy są badania, nie sądzę, ale mogę pogrzebać. Ja wyszłam z założenia, że mózg małego dziecka jest bardziej plastyczny w związku z tym mojej dwulatce się będzie łatwiej zaadaptować do nowej sytuacji i lżej zniesie pojawienie się rodzeństwa. Niemniej sądzę, że wiele zależy od dziecka i tego jaki ma układ z rodzicami - to zawsze ogromna rewolucja w życiu. Ja optuję za niewielką różnicą wieku

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Gdyby akcja porodowa odpaliła się sama to ja widzę dwi zasadnicze korzyści dla Ciebie:
1) łatwiej o karmienie piersią bo idą w ruch naturalne hormony
2) może jak zaczniesz rodzić, to przyjmą Cię bez gadania i kombinowania z odsyłaniem do innego szpitala/miasta
Podpisuję się pod każdym słowem. Cesarka w momencie kiedy akcja porodowa się zacznie jest dużo bardziej nazwijmy to naturalna.

Co do Kajetana - w pełnej wersji bardzo ładnie, niemniej Kajtek mnie zupełnie nie przekonuje, ale ja w ogóle nie lubię zdrobnień.

Edytowane przez MamaKtosia
Czas edycji: 2014-04-16 o 12:05
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora