Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ciężki charakter?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-16, 14:48   #1
CheriCheriLady2
Raczkowanie

Ciężki charakter?

Witam.Chciałabym podzielić się z Wami problemem,który jest dla mnie dużym utrudnieniem w życiu.Mianowicie chodzi o mój charakter,podejście i zachowanie wobec innych jak i wobec samej siebie.Dla przykładu:pół roku temu jakimś cudem skończyłam z toksycznym związkiem(zapewne niektóre dziewczyny kojarzą mnie z wątku porozstaniowego).W międzyczasie spotykałam się z kilkoma facetami,dokładniej trzema,oczywiście to nie były częste spotkania,ale pisaliśmy bez zobowiązań.Normalni znajomi.Wszyscy łudzili się,że coś może między nami będzie,ale dawałam jasno do zrozumienia i mówiłam,że nie będzie.Po prostu nie jestem jeszcze na cokolwiek gotowa.A mój problem tkwi w tym,że po rozstaniu zaczęłam szczegółowo oceniać facetów,mieć pretensje o coś,co mi nie pasuje.Dwoje z nich miało mnie już dość,czemu się nie dziwie.Dodam,że przed toksycznym facetem byłam "normalna",nie patrzyłam jakoś bardzo na wygląd i wady ,ważne było,żeby facet był szczery wobec mnie i mnie kochał.A teraz?Wyliczam każdą wadę,mam pretensje.Aktualny facet na froncie jest ułożony,sympatyczny,pracu je,uczy się,ma ogromny szacunek do kobiet.Ale i tak coś znajdę,co mi nie podpasuje.Słyszałam kilkakrotnie,że żaden facet ze mną nie wytrzyma,bo taki mam charakter.Boje się tego,że tak będzie.Oczywiście jest gro osób, z którymi dogaduje się bardzo dobrze,bez względu na płeć.Naprawdę chciałabym zmienić stosunek do facetów,do samej siebie..Czy to może mieć coś wspólnego z moim ex i to jak mnie nastawił do ludzi?Lub przez wieczną krytykę ze strony mamy?Jestem również DDA,może ta informacja też ma z tym jakiś związek.
CheriCheriLady2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując