2014-04-17, 09:58
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pomocy !
Cytat:
Napisane przez katastroficzna
Za miesiąc kończę 18 lat. Jestem w 4 tygodniu ciąży. Nie wiem co zrobic. Jak powiedzieć o tym mamie ? zwłaszcza, że sama mnie wychowuje, mam 2 rodzeństwa i mamy ciężką sytuacje finansową. W dodatku ona nie akceptuje mojego chłopaka, który zresztą nalega bym usunęła ciąże. nie wiem co robić, jestem w czarnej dupie, że tak powiem. Za tydzień mam wizytę u ginekologa i dowiem się czy z dzidzią wszystko w porządku. Później muszę się zastanowić, bo jeśli chce urodzić, to muszę poszukać domu samotnej matki, bo znam swoją mamę i wiem jak zareaguje. Możecie mi coś podpowiedzieć ? Co mam zrobić ? 
|
W 4 tygodniu ciąży embrion ma kilka mm długości (coś koło 5). Lekarz Ci powie najwyżej tyle, że rzeczywiście jesteś w ciąży i czy np. masz dobre wyniki krwi etc. Jeżeli zastanawiasz się nad usunięciem ciąży, to lepiej nie nazywaj embrionu "dzidzią", bo będzie Ci trudniej. Przemyśl za i przeciw, tylko lepiej bez myślenia "jakoś to będzie". Realnie oceń swoje szanse nie tylko finansowe (to możesz poukładać z czasem, niejedna sobie poradziła), a bardziej emocjonalne - co w obecniej sytuacji będziesz miała do zaoferowania temu dziecku, czy nie powieli schematu biedy i beznadziei. Urodzenie dziecka to trwała zmiana życia, całkowita. Przez pierwsze miesiące nie będzie zabawy, nie będzie na to, czy tamto - wszystko inwestujesz w tym momencie w dziecko. To nie zabawka, to nie kotek, którego można zostawić nad 12 godzin i wyjść z domu, to nie coś, co zniknie za 2 lata. To zobowiązanie na życie.
Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2014-04-17 o 10:00
|
|
|