Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mama niszczy mi życie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-21, 11:45   #2
vanilla_butt
Raczkowanie

Dot.: Mama niszczy mi życie

Z tego co tu napisałaś od razu widać, że Twoja mama bardzo przeżyła śmierć taty. Rozumiem jak bardzo upierdliwe jest jej zachowanie, ale popatrz na to też z tego punktu, że zapewne twoja mama nie jest już pierwszej młodości, mieszka sama bo ty wyprowadziłaś się prawie 500 km od niej. Jej mąż zmarł 12 lat temu. Została sama. Nie ma na codzień nikogo, kto zatroszczył by się o nią. Może po prostu się boi? Dlatego tak lgnie do ciebie i innych osób? Nie chcę jej usprawiedliwiać bo manipuluje tobą i nie zachowuje się fair, ale okaż jej trochę uczucia. Powiedz, że jej nie zostawisz, nawet jeśli zachowuje się jak ostatnia zołza.
Jeśli chodzi o twoich chłopaków; nie jest może tak, że mama wie jak ciężko jest wychowywać samej dziecko ? Pewnie dlatego tak zależy jej na tym, żeby twój facet był "idealny". Powiedz jej, że masz 26 lat, kiedyś i tak musisz się ustatkować i to TY, a nie ONA spędzi z tym chłopakiem życie, że mu ufasz i wiesz że nie zrobiłby ci krzywdy.

Twoja mama zachowuje się okropnie i nie chcę jej bronić, ale tak jak pisałam powyżej ma swoje powody. Spróbuj ją zrozumieć i zapewniać o tym, że nigdy nie zostawisz jej samej. W końcu ona poświęciła ci całe życie, i nadal się o ciebie troszczy na swój własny sposób.