Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - co robić ?!
Wątek: co robić ?!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-21, 11:59   #1
monika993
Przyczajenie

co robić ?!

Takich wątków było tu pewnie setki

przechodząc do rzeczy. mam 20l on 26l. jesteśmy razem 7 miesięcy, ja studiuję. on swoich studiów nie skończył, przyjechał do mojego miasta z drugiego końca polski i tutaj się poznaliśmy, nie ma tu innych znajomych, ze swoim przyjacielem, który jest na miejscu stracił kontakt. nie ma pieniędzy, wynajmuje stancję. często robię mu zakupy, pracuje jako informatyk, ale bez płynności i wszystko w domu. spotykamy się 1-2 razy w tygodniu, pozornie wszystko jest ok, ale ciągle odczuwalny brak pieniędzy, mam dość już pożyczania mu ich, odmawiania sobie pewnych rzeczy żeby on miał co jeść.
co robić ?
nie potrafie go zmobilizować do znalezienia pracy. on jest przekonany o swojej racji i uważa że to co robi robi odpowiednio i nie da się lepiej.
zaczęłam się już wypalać i coraz mniej cieszyć się z tego że jest obok, bo czuję tylko że zawsze brakuje pieniędzy.
wyobraźcie sobie że przez 7 miesięcy byliśmy tylko raz na meczu koszykówki i nigdzie wiecej, bo go na nic nie stać i mnie tym samym też.

z drugiej strony jest ktoś kto o mnie zabiega i wiem, że jest odpowiedzialny, rok młodszy od obecnego. ma prace, zależy mu na mnie i nie wiem ile jeszcze dam radę go trzymać na dystans.
monika993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując