Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mama niszczy mi życie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-21, 22:29   #16
201605300922
Konto usunięte

Dot.: Mama niszczy mi życie

Cytat:
Napisane przez 0_luska Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Macie racje, że moja mama jest toksyczna. Wiem, że też źle robię pozwalając jej na takie traktowanie, ale właśnie tłumaczę to tym, że jest ona sama, chora, ma tylko mnie, matkę ma się jedną. Jednak dłużej już tego nie zniosę. Coraz częściej kłócimy się o to wszystko z TŻ. Nie wyobrażam sobie jak to wszystko się ułoży. Potrafię nie odzywać się do niej tydzień, ale po tym czasie zawsze pękam i dzwonię. Nie wiem jak nabrać dystansu. Chciałabym mieć taką mamę jak np mój TŻ, nawet ona mnie wspiera w tym chorym układzie. Jest mi cholernie wstyd. Nie wiem co się stanie jak za X lat faktycznie nie będzie w stanie nic przy sobie zrobić, gdzie wtedy pójdzie... Jestem strasznie zmęczona. Co będzie jak zaczniemy z TŻ konkretne plany odnośnie ślubu, o ile do niego dojdzie bo TŻ też ma jej serdecznie dość a widząc że ja nic nie robie aby zmienić jej nastawienie zniechęca się.
Psy-cho-log. Dla Twojej mamy swoją drogą, ale za nią nie pójdziesz, więc idź do niego sama. Twój TŻ ma rację, że zaczyna mieć dość, co więcej - jak się to nie zmieni, to byłby nierozsądny, żeniąc się z Tobą. Ja bym nie wyszła za faceta, który jest w tak toksycznej relacji ze swoją matką i nie umie postawić granic.

Edytowane przez 201605300922
Czas edycji: 2014-04-21 o 22:30
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując