Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-25, 11:01   #4549
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. III

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Klaudenc, ja też wierzę w Boga, ale takiego dla którego ważniejsze jest to, że kocham, nie robię nikomu krzywdy i po prostu jestem dobrym człowiekiem, a nie takiego, który każe mi poprzez wiarę dzielić ludzi na kategorie, dla którego ważniejsze jest to czy przed ślubem mieszkam ze swoim facetem, czy nie, itp. Studiowałam na KUL-u i takich dyskusji przeprowadziłam setki i żaden wykładowca nie dał mi racjonalnych powodów do zakwestionowania swoich przekonań.
Głos rozsądku
Zgadzam się całkowicie z Tobą Doe. Czytałam wcześniej tą dyskusję i ręce mi opadły. Jeszcze tylko bym dodała specjalnie dla wszystkich gorliwych katoliczek, żeby w swoim świętym oburzeniu na współczesny upadek wartości i obyczajów nie zapominały o przykazaniu miłości, które z tego co pamietam jest przykazaniem najważniejszym i nadrzędnym dla katolika. I polecam przez pryzmat tego właśnie przykazania raz jeszcze zastanowić się nad swoimi poglądami w kwestiach homoseksualizmu i Korwina-Mikke.

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora