2014-04-26, 18:26
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Michael Pollan - ktoś zna?
Cytat:
Napisane przez goodbyaccident
Cześć Dziewczyny!
Miałam ostatnio okazję posłuchać kilku wykładów Michaela Pollan.
Chciałabym wiedzieć czy ktoś zna? czy ktoś się do nich z Nas stosuje? co sądzicie?
Z jego wykładów wynika, że zdrowsza dla organizmu jest dieta wegańska.
Nie wiem czy wątek już był. Jeśli tak to przepraszam.
Z zawodu jest dziennikarzem. Swoje poszukiwania i lata pracy poświęcił przemysłu spożywczemu. Z czasem stał się dla mnie jednym z autorytetów. Napisał wiele książek. Niektóre przetłumaczona na jęz. polski.
Poświęciłam na jego temat jeden z postów: http://www.goodbyaccident.com/zdrowe...ichael-pollan/
Stałam się jego zwolenniczką, chociaż słyszałam wiele negatywnych komentarzy. np: Widzę ładne pranie mózgu robi ten gościu
Co sądzicie?
|
ja gościa nie znam, ale już wielu lekarzy namawia może nie tyle na dietę wegańską czy wegetariańską tylko na mocne ograniczenie mięsa np. tylko jeden posiłek mięsny w ciągu dnia i to też odpowiedniej gramatury, potem do ograniczenia mięsa aby spożywać go tylko raz w tygodniu. Już pomijając to, że człowiek ma za długi układ pokarmowy do trawienia mięsa (i to mięso mu zalega i człowiek wchłania za dużo toksyn - np. taki kot - mięsożerca ma bardzo krótkie jelita, żeby bardzo szybko wypróżnić to, co toksyczne) ale obecnie mięso jest nie badane w większości sklepów naprawdę sprzedają niebadane mięso (wystarczy przejść się na sesje z udziałem lekarza weterynarii, żeby poznać przerażające statystyki), pakuje się w zwierzaki pełno antybiotyków i hormonów a potem ludzie się dziwią skąd te raki, a no stąd właśnie.
|
|
|