Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Michael Pollan - ktoś zna?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-26, 18:26   #2
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge
Dot.: Michael Pollan - ktoś zna?

Cytat:
Napisane przez goodbyaccident Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Miałam ostatnio okazję posłuchać kilku wykładów Michaela Pollan.

Chciałabym wiedzieć czy ktoś zna? czy ktoś się do nich z Nas stosuje? co sądzicie?
Z jego wykładów wynika, że zdrowsza dla organizmu jest dieta wegańska.

Nie wiem czy wątek już był. Jeśli tak to przepraszam.

Z zawodu jest dziennikarzem. Swoje poszukiwania i lata pracy poświęcił przemysłu spożywczemu. Z czasem stał się dla mnie jednym z autorytetów. Napisał wiele książek. Niektóre przetłumaczona na jęz. polski.

Poświęciłam na jego temat jeden z postów: http://www.goodbyaccident.com/zdrowe...ichael-pollan/

Stałam się jego zwolenniczką, chociaż słyszałam wiele negatywnych komentarzy. np: Widzę ładne pranie mózgu robi ten gościu

Co sądzicie?
ja gościa nie znam, ale już wielu lekarzy namawia może nie tyle na dietę wegańską czy wegetariańską tylko na mocne ograniczenie mięsa np. tylko jeden posiłek mięsny w ciągu dnia i to też odpowiedniej gramatury, potem do ograniczenia mięsa aby spożywać go tylko raz w tygodniu. Już pomijając to, że człowiek ma za długi układ pokarmowy do trawienia mięsa (i to mięso mu zalega i człowiek wchłania za dużo toksyn - np. taki kot - mięsożerca ma bardzo krótkie jelita, żeby bardzo szybko wypróżnić to, co toksyczne) ale obecnie mięso jest nie badane w większości sklepów naprawdę sprzedają niebadane mięso (wystarczy przejść się na sesje z udziałem lekarza weterynarii, żeby poznać przerażające statystyki), pakuje się w zwierzaki pełno antybiotyków i hormonów a potem ludzie się dziwią skąd te raki, a no stąd właśnie.