2014-04-27, 00:38
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Podróżniczki
Nawet nie zauważyłam, że mi się cała wiadomość nie wysłała 
Cytat:
Napisane przez asia_aisa
Zastanawiam się, czy nie wracać z Białorusi dzień później, bo zdecydowana większość mojego wyjazdu przypada na święto bądź weekend, chcę znaleźć wymówkę, by zostać do 12. :P Najgorsze są jednak te noclegi, niby mam zarezerwowany nocleg w hostelu w Mińsku, ale uszczupliła mi się załoga, a hostel nie odpowiada (jest możliwość zmiany/anulacji rezerwacji). Ceny z kosmosu i słabe warunki.
|
Dlaczego nie couchsurfing?
W ogóle to właśnie dostałam ofertę wyjazdu do Mińska na 9 miesięcy i teraz to już sama nie wiem..
Cytat:
Napisane przez svamp
A ja mam małą zagwozdkę... jedzenie!
Do tej pory brałam ze sobą takie standardowe rzeczy na dłuższe wyjazdy: wafle, batony, ciastka, pasztet, gorące kubki
Od ponad pół roku jestem na diecie, staram się nie jeść pewnych rzeczy i kombinuję co mogłabym ze sobą zabrać (wiadomo, nie za dużo, w końcu chodzi o bagaż na plecach)? Da się w ogóle jeść względnie zdrowo w trakcie długie podróży?
A tak poza tym to się jaram 
|
Zazwyczaj to właśnie gorące kubki zabieram. Ewentualnie kiełbasę, bo się tak szybko nie psuje bez lodówki.
Cytat:
Napisane przez asia_aisa
Ze zdrowych produktów i niezbyt tuczących przychodzą mi na myśl suszone owoce - jako przekąska, jakieś sucharki - też jako przekąska. Na bieżąco możesz ogarniać owoce. A tak to normalka typu zupka chińska (jak byłam w Londynie czy w Kopenhadze to robiłam sobie bądź kupowałam gotową kanapkę i jadłam do tego te zupki z makaronem, normalnie gastrofaza  po takim posiłku już właściwie nic nie mogłam jeść). Na południu też są popularne sklepy Billa (choć gdzieniegdzie mogli przejść jakąś zmianę nazwy czy coś :P), w wielu z nich mają stoisko z gotowym żarciem. Można kupić jakiś ryż z kurczakiem i inne, szybkie, ale smaczne jedzenie za naprawdę niewiele i najeść się na full. 
Ja też się jaram z Tobą, wiem, co czujesz 
|
W Billi to można sobie kupić produkty, z których chce się mieć zrobione kanapki i miła pani za darmo robi My z koleżanką kupiłyśmy mąkę, twaróg i zrobiłyśmy dla nas i naszych hostów pierogi z serem
język angielski 
język francuski 
|
|
|