Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jesienne TŻ-tówki (nieważny rok) - łączmy się.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-27, 01:43   #1199
201701300922
Konto usunięte

Dot.: Jesienne TŻ-tówki (nieważny rok) - łączmy się.

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Dysia a jaki miałaś stopień oparzenia?? Stosowałaś argosulfan???Mnie się nadal goi ale już jest ładna nowa delikatna skórka. Kolor jeszcze jest czerwony ale lekarz mi powiedział że zjaśnieje i za pół roku będzie ładnie a skóra dopiero po roku się całkiem zregeneruje. Ja miałam 5 takich dużych pęcherzy z surowicą. Jak tylko tego nie opalę za rok powiedzieli że prawie śladu nie będzie b w jednym miejscu nadal się goi i nie wiadomo czy będzie ślad. Stosowałaś jakieś maści??? Kup cepan poprawa znacznie wygląd blizn
Daj spokój, czego ja nie stosowałam.
Argosuflan miałam na początku, po niej miałam jeszcze ze 4 maści i dopiero ta czwarta z wyciągu z trzuski bydlęcej mi pomogła (nazwy niestety nie pamiętam). Wcześniej za nic nie chciało się goić.

Ja w tamtym roku w ogóle nie opalałam tego miejsca. Stosowałam kremy z filtrem, zasłaniałam opaską, bandażem czy ubraniami i wraz na nic się to zdało. Dziś już jest rok i prawie 8 miesięcy po tym oparzeniu i wraz mam brązowo - różowe przebarwienia. Blizna jest ładna, skóra gładka ale co z tego?

Cepan stosowałam na początku, ale w ogóle mi nie pomógł. Później przerzuciłam się na No-Scar i dopiero on mi trochę pomógł, kolor przebarwień zbladł.

Ostatnio konsultowałam się z dermatologiem, chciałam usunąć to laserowo, ale mi odradził i kazał uzbroić się w cierpliwość "bo 1,5 roku dla takiej blizny to jak dla mnie jeden dzień" więc sobie czekam.

Powiedział mi, że jest szansa iż to za jakiś czas samo zblednie. Trzeba tylko natłuszczać.
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując