Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-29, 11:33   #3050
cathlyn
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

No to ja na szybko dzisiaj, bo L. śpi a po drzemce musimy wychodzić pozałatwiać kilka spraw.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

cathlyn na szybko to moze makaron z jakims sosem, pomidorowym, bolognese, carbonara, z serem bialym? albo wrzucic warzywa na rosolek jakies leczo czy inne dania jednogarnkowe..

W ogóle to ja stwierdzam, że największym problemem jedzeniowym jest mój TŻ. Makaron nie - bo się źle po nim czuje, mięso nie - bo za dużo mięcha jemy...
Ale spróbuję carbonare zrobić - nigdy nie robiłam Bo z sosem pomidorowym i serem żółtym właśnie zjadłam talerz gigant i głodna jestem... Ja nie wiem, co jest ze mną, jak zjem coś niemięsnego to zaraz głodna jestem. Jadłabym i jadła...
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

qrcze dla jednych cos prostego ,dla innych cos trudnego ....
jak ja czasu nie mam to robie w piekarniku -czyli samo się robi .... mieso,ryby +dogotuje ryz,makaron,albo ziemniaczki z piekarnika ,zrobie salatke i voile !
- makaron z pesto
-warzywa z patelni ,
-zupy
-zapiekanki(np.ziemniaki w plastry ,warzywa ,zalac jajkiem roztrzepanym ,na to starty ser i w piekarnik)
bo jednak aby kotleciki warzywne ,placuszki ,czy cos w tym stylu to odrobina więcej roboty ....

Z piekarnika staram się nie korzystać ostatnio, bo mamy na poziomie dziecka i niestety L. non stop do niego podbiega - światło się świeci i ją ciągnie... Chyba, że na drzemkę będę próbować.
Ale zapiekankę spróbuję
(I znowu TŻ - pesto mu nie smakuje, warzywami się nie naje - ja zresztą też nie... Ech...)
Dobra, smęcę dzisiaj. Bom głodna. Ale w lodówce mam jeszcze śledzie z suszonymi pomidorami...
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

no nie mogę

i tym akcentem koncze i leceeee
Jej, dziękuję Ci dobra kobieto, bo myślałam, że tylko ja mam kosmate myśli