Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wczasy w PRL- wspomnienia waszych rodziców/dziadków
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-05-04, 09:44   #1
ciachochichotka
Rozeznanie

GG do ciachochichotka

Wczasy w PRL- wspomnienia waszych rodziców/dziadków

Hej, witajcie drogie Wizażanki !

Mam do zrobienia pracę, której tematem będą wyjazdy pracownicze w PRL (przed 1989 rokiem) Moi rodzice -rolnicy nie mieli takich wyjazdów, dlatego zwracam się z ogromną prośbą do Was, abyście porozmawiały ze swoimi bliskimi na ten temat.

Chciałabym się dowiedzieć:
1) W jakim zakładzie pracowała konkretna osoba ( nazwa + miejscowość, rok wyjazdu)
2) Jak wyglądała sama organizacja wyjazdu (wynajem autokaru/pociąg/jakie koszty ponosił taki pracownik/na ile wyjeżdżano/jak duże grupy/kto był głównym organizatorem tych wyjazdów)
3) Co robiono na miejscu ( czy odbywały się wieczorki zapoznawcze, pikniki, potańcówki - ogólnie jakie zapewniano rozrywki)
4)Jakie były warunki w ośrodkach wypoczynkowych, jakie jedzenie,jak traktowano pracownika
5) Ogólne wrażenia/wspomnienia/zabawne sytuacje mile widziane.
6) Ew. wspomnienia z innych podróży- autostop, wakacje rodzinne

Jeśli masz kogoś w rodzinie, kto wyjeżdżał często i w różne miejsca to by było super. Właśnie chodziłoby mi o taki obraz wczasów z perspektywy 1 osoby, która była i w górach i nad morzem i nad jeziorami. Wtedy pytania trzeba byłoby zadać do każdego osobnego wyjazdu, ale naprawdę byłabym bardzo wdzięczna za to.

Jeśli Chodzi mi głównie o to by były to konkretne informacje, np : Mama powiedziała że w 1979 była w miejscowości X z grupą Y osób (...), bez ogólników.

Jeśli ktokolwiek będzie w stanie pomóc - dziękuję bardzo.

szybkowątek
ciachochichotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując