Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
Bzdury i jeszcze raz bzdury.
Mój przedmówca nie ma zielonego pojęcia o kosztach utrzymania laboru, bo nawet pewnie nigdy takiego nie widział...Gdyby widział to by bzdur takich nie pisał.
Poza tym ja nie pisałam o sporządzaniu modeli a o protezach i aparatach. Tego 'wszechmocny' lekarz nie potrafi i nie będzie potrafił wykonać.
Tak tak, widzę że przedmówca napisał o modelach jedynie żeby dalej oczy mydlić.
Poza tym pozwolę sobie zacytować treść wyroku:
'W wyroku powyższym potwierdzenie znajduje bezwzględny zakaz udzielania świadczeń zdrowotnych mających na celu rozpoznawanie chorób zębów oraz ich leczenie przez techników dentystycznych.'
Wykonywanie protez czy aparatów na zęby to nie jest leczenie zębów ani rozpoznawanie chorób zębów.
Jeśli jakiś technik i za to się brał oprócz robienia protez to co do wyroku nie jestem zdziwiona.
Gdyby faktycznie nie było nam wolno robić protez czy aparatów pacjentom to treść wyroku brzmiała by inaczej.
Nie ma ustawy regulującej zawód technika dentystycznego.
Gdyby faktycznie robienie protez czy aparatów przez technika było przestępstwem to musieliby wszystkich pozamykać.
Pisz sobie pisz co chcesz stomatologu11, a ludzie swój rozum mają i zrobią co będą chcieli.
Twoja misja naprawiania tego świata na siłę jest żałosna i nic nie wskórasz.
No chyba że pozamykasz wszystkich techników do więzień. Ale kto wtedy będzie Ci prace robił i za Ciebie myślał. Może jeszcze pozamykasz też higienistki co same wyciski robią i zlecają technikom wykonanie szyn do wybielania? Tak, tylko kto wtedy zrobi za Ciebie dobre wyciski?...
Edytowane przez Pacynka
Czas edycji: 2014-05-07 o 07:55
Powód: bląd
|