Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Indie
Wątek: Indie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-05-08, 15:50   #1
joannat
Raczkowanie

Indie

W stosunku do Indii mam mieszane uczucia. Podczas trzytygodniowej podroży 2 lata temu moje wyobrażenia o fascynującym, egzotycznym, pachnącym przyprawami, orientalnym kraju upadały jedno po drugim. No dobrze, może nie wszystkie. Orientalnie i egzotycznie było na pewno. Natomiast ilość brudu i nędzy, hałas, tłok i zapachy (niestety nie przypraw) mocno mnie przytłoczyły. Na domiar wszystkiego okazało się, że indyjska kuchnia, tak bardzo lubiana na świecie, to zupełnie nie moja bajka.

Postanowiłam jednak nie poddawać się. Tłumacząc sobie, że trasa Delhi-Jaipur-Agra, z odbiciem na Varanasi i krótkim wypadem w niskie Himalaje na pewno nie daje pełnego obrazu Indii, wymyśliłam, że dam szanse terenom południowym, jeśli tylko uda mi się kiedyś upolować tanie bilety. No i stało się. Ceny poniżej 1000 zł za lot Warszawa-Mumbaj-Warszawa z przesiadką w Paryżu trudno nie uznać za atrakcyjną

Po tym przydługim wstępie prośba do Was. Bardzo proszę o informacje o okolicach Kerali. Co zobaczyć, gdzie się zatrzymać, jak się poruszać. Interesuje mnie absolutnie wszystko
Mam zamiar spędzić tam 2 tygodnie. Nie interesuje mnie leżenie na plaży, ale na pewno chcę popływać łodzią i zobaczyć herbaciane pola. Będe wdzięczna za podpowiedzi.

Edytowane przez joannat
Czas edycji: 2014-05-08 o 15:52
joannat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując