Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c

ja właśnie wstaję choć nie spałam już dłuższy czas... miałam kiepską noc brzuszek rośnie i więzadła i mięśnie dziś mi wariowały przy każdym ruchu mąż wstawał do pracy obudziłam się to Mały zaczął gimnastykę
Zuken chyba masz racje właśnie czuje wkładanie i wyjmowanie spod żeber czegoś sobie znalazł zabawe
już nie wspominając o obolałym żołądku mój przewód pokarmowy ma przekichane  
co do toxoplazmozy i mięsa grilowanego równie dobrze można nie dosmażyć czy coś aż tak bym radykalnie do tego nie podchodziła... a tak samo toxo możemy złapać z warzyw tzn na weselu rozumiem bo nie ma się wpływu na to ale np na grilu ze znajomymi można sobie dopilnować... albo jeść kiełbaski właśnie zjadłą bym kiełbaski z grillla
Elfka jedna wizażanka na żonkowym to miała co msc to badanie
ja robiłam jakoś ok 10 tyg i teraz ostatnio 2 tyg temu i już nie przewidujemy 
Malinki jem pije i inne cuda i jest mi z tym dobrze 
a w ogóle dziewczęta też nie bierzcie tego co mówią gin jako prawdę absolutną jeśli chodzi o żywienie bo oni mają jakiś tylko skrawek wiedzy w większości wiedzą całę g bo się ich tego po prostu nie uczy. większość zna tylko utarte wytyczne pt "zero serów pleśniowych uważać na surowe mięso itp"... już lepiej zainwestować i pójść po poradę do dietetyka u nas konsultacja 50 zł kosztuje.
Np mój gin nic nie wspomina o DHA... mówił jedynie że prenatalne witaminy to jak chce mogę brać ale z racji zawodu powinnam wiedzieć że prawidłowa dieta zapewni mi wszystko więc po co chemia... i tu nie ma racji bo jest wiele składników których wskazanego poziomu spożycia fizycznie nie jesteśmy w stanie pokryć i właśnie do nich należy DHA czy kwas foliowy który jak się dowiedziałam trzeba brać całą ciąże a nie tylko I trymestr. a większość gin po I trym pozwala odstawić
Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2014-05-19 o 08:57
|