Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Staraczki (i mamusie) z problemem tarczycowym
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-05-20, 14:46   #154
aggo_di
Wtajemniczenie

Dot.: Staraczki (i mamusie) z problemem tarczycowym

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Ja jestem po wizycie u endo. Ogólnie mnie zaskoczył i powiedział, że pomimo tego mojego masakrycznego TSH (0,009) moje wyniki są dobre
Dla niego najważniejsze jest utrzymanie ft3 i ft4 w normie a TSH powiedział, że jeszcze będzie się wahać.
Zapytałam do jakich wyników musimy dojść, żeby zniósł mi zakaz ciąży.
Ogólnie powiedział, że póki co wyniki są dobre i w najbliższym czasie lepsze nie będą. Ogólnie z takimi wynikami jest ok 95% szans, że ciąża będzie przebiegać prawidłowo. Szczególnie, że ciąża fizjologicznie trochę podwyższa TSH.
Póki co mam jeszcze czekać i zobaczyć dalej czy obecna dawka jest na pewno dobra i czy wyniki utrzymają się na porządnym poziomie. Za miesiąc kolejna wizyta. Wtedy być może przerzucimy się z metizolu na thyrosan, który można brać w pierwszym trymestrze. Skontrolujemy jak wyniki na thyrosanie i wtedy może dać mi zielone światło. Czyli realnie około sierpnia już być może będzie można się starać.
Może znowu będę miała powtórkę z majowego tp?
Ja miałam ostatnio tsh 0,013, z przekroczonej normy wpadłam w obniżoną, ale jeszcze biorę letrox (12,5), więc ciekawa jestem, jaki wynik wyjdzie mi za 2 tygodnie.

Edytowane przez aggo_di
Czas edycji: 2014-05-20 o 14:52
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując