Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Metroseksualiści?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-06-27, 20:53   #10
gramma
Zadomowienie

Dot.: Metroseksualiści?

W swojej odpowiedzi posłużę się definicją zaczerpniętą z Wikipedii.
Cytat:
Napisane przez Wikipedia
Metroseksualizm, Styl Metro - zjawisko społeczne, styl życia upowszechniany wśród młodych mężczyzn przez współczesną kulturę masową, w którym szczególną rolę odgrywa skupienie na własnej cielesności,
Byle nie do przesady. Lubię jak facet o siebie dba.
Cytat:
Napisane przez Wikipedia
podążanie za modą,
Tu zdecydowanie popieram ten trend - w zestawieniu z królującymi do niedawna sztruksowymi/flanelowymi/monobarwnymi koszulami naprawdę z przyjemnością patrzę jak panowie zaczynają grać kolorami (chociaż nie powiem, róż chyba bym jednak wykluczyła )
Cytat:
Napisane przez Wikipedia
korzystanie ze zdobyczy kosmetyki,
A to źle? Mimo że czuję pewien dysonans między słowami "mężczyzna" i "przeciwzmarszczkowy" (co wynika chyba tylko z uwarunkowań kulturowych i stereotypów), to jednak cieszy mnie że panowie zaczynają używać czegoś więcej niż jednego Brutala do wszystkiego
Cytat:
Napisane przez Wikipedia
przywiązywanie wagi do własnej atrakcyjności - cechy dotychczas kojarzone z kobiecością.
Tu też jestem raczej za niż przeciw. No bo jak długo może być tak, że panowie uważają mięsień piwny za wystarczający wabik na kobiety?
Cytat:
Napisane przez Wikipedia
Z metroseksualizmem kojarzone są również takie cechy osobowości, jak wrażliwość i delikatność, ciepło i zdolność do empatii.
I tu już zaczynają się schody. Fajnie jak facet jest ciepły i umie zrozumieć, ale jednak wolałabym żeby był dla mnie podporą zarówno fizyczną jak i psychiczną. To ja mam być wrażliwa i delikatna
Cytat:
Napisane przez Wikipedia
Zainteresowania mężczyzny metroseksualnego skupiają się w dużym stopniu wokół sztuki i nauk humanistycznych,
A co w tym złego?
Cytat:
Napisane przez Wikipedia
a aktywność sportowa ma na celu w większym stopniu zachowanie kondycji aniżeli przyrost masy mięśniowej.
I to akurat też popieram

Wyszło na to, że chyba w większości popieram ten trend, ale pod warunkiem że zachowany jest umiar.
gramma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując