2014-05-23, 00:39
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią część 17
Cytat:
Napisane przez drabineczka
ja szukam pracy na wakacje w ostatnich dniach miałam tyle rozmów kwalifikacyjnych że mnie nic nie zdziwi
zaproponowali mi 6,5 zł na rekę to się śmiałam
zaproponowali 6, dalej uznałam że to żart
ale jedna pani przy 3,5 zł za pracę w handlu to już mnie załamała xD
|
Pracowałam na kasie za 5,50 XD bez napiwkow, z kazdym mankiem potraconym i kara finansowa za nieprzyjscie, dniowki 33zl A za wykladanie towaru na polce na nocki jest 4,50/h
Cytat:
Napisane przez drabineczka
Xd mnie dzis rozbawila rozmowa kwaliikacyjna w trzech jezykach az w koncu stwierdzili ze tego ostatniego to jednak nie znaja xd potem zaproponowali 6,5 zl i wyszlam xd
A potem dostalam telefon od kogos innego kto zaproponowal mi normalna stawke 
|
Czyli ile to jest normalnie? 
Tez czegos szukam, ale firmy oferujace normalne zarobki nie zapraszaja na romowy tak latwo XD zwykle biora prze agencje, a tam przejsc przez ich 3 etapy to tez trudna sprawa, absolwent ma male szanse
Mnie co do seriali zastanawia fikcja historyczna coraz bardziej. Ile mozna zmienic w serialu 'historycznym'? Oglada ktos Reign? Takie cuda jak tam sie wyprawiaja... To jakby nakrecic film, gdzie von Jungingen sam zabija Krzyzakow podczas gdy Jagiełło w czarnej zbroi udaje Zawiszę, bo został chwilowo zdetronizowany przez Jadwigę. Jakis dzieciak nie majacy ochoty na nauke historii moze w to uwierzyc. Albo w to, źe Ginewra była murzynką jak w Przygodach Merlina. Ja rozumiem przesadne uprzystojnienie bohatera jako gest w stronę widzek oczywiście, że Henryk VIII był umięśniony i przystojny a Robin Hood wyglądał jak Kevin Costner i w tle mu grał Bryan Adams, to akurat fakt historyczny ale jakas granica chyba powinna być...
|
|
|