2014-05-23, 11:37
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią część 17
Cytat:
Napisane przez Varga
Też się cenię. Każdy powinien się cenić i nic do tego nie mam 
Dziwi mnie zdziwienie, że inżynierowie zarabiają mało- jakaś lepsza grupa? Mnie dziwi, że wszyscy zarabiają mało, ale nie to, że inżynierowie.
|
Owszem, dużo lepsza grupa, bo jak zrobią swoją pracę to pracodawca zarabia w setkach tysięcy lub milionach. Więc życzą sobie mieć większy procent z całości. Jeżeli w mojej branży pracodawca dzięki jednemu takiemu inżynierowi zarabia nawet 5 milionów funtów rocznie to chyba głupio pracować za 1200?
Ale jest mi żal jak czytam, że 9zł to cenienie się, to trochę paranoja już Chociaż jest mi smutno, to się nie dziwię, że cały mój rocznik i roczniki wyżej gdzieś uciekły. Jak stawiać dom za 5,50/h?
Za to dziwi mnie podejście starszego pokolenia, ostatnio sporo artukulów/dyskusji widziałam. Wszystkie negatywne, że nie możemy znaleźć pracy, że nam sie zachciewa chodzić do kawiarni, robic sobie fotki i miec dobry telefon. Bo starsze pokolenie to poszlo do zakładu, dostało pracę i pracowało jak należy. Oni po prostu nie rozumieją co to jest pisanie CV i składanie go. Większość z nich nie wie jak wygląda CV. Nie powinni nas oceniać tak surowo bo nie znają naszych realiów, nie wiedzą co to wysłać 100 cv i nie dostać odzewu. Dowiadują się dopiero jak ich zwolnią z pracy w wieku 50-60 lat i musza coś znaleźć, nagle jest szok i oburzenie. Niedawno właśnie pisałam sąsiadowi 57 lat CV, bo nie umiał.
|
|
|