Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-05-24, 10:29   #4
jmz
Raczkowanie

Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII

Melduję sie !!!! hah ,ale to szybko już

No to może w tej części spadnie mi waga hehehehe .....mam taką nadzieje
Dzisiaj wstałam za późno i nie poćwiczę bo za dużo roboty mam dzisiaj ,ale zamiast tego zrobię 4 km spaceru szybkim marszem bo tża nie ma , pogoda w miare ładna i pójdę sobie do centrum . Możecie się śmiać ,ale pierwszy raz ide sama do sklepów tak daleko i się stersuję hahaha bo boje sie ,że ktoś zacznie do mnie gadać i znowu sie zatnę . Ale dam rade muszę w końcu się całkowicie usamodzielnić .

Ms☠_E Kurcze ja to wszystko wiem , tylko jak przyjechałam do Anglii to sobie za dużo pozwoliłam , nie miałam obeznania w produktach i sklepach .... Na początku jedlismy bardzo kalorycznie i po jakimś czasie dopiero zaczełam widzieć produkty które są mi potrzebne. Jak już zaczełam od nowa sie dietować to silna wola upadła . Przyszedł moment gdzie miałam gdzieś diete i to jak wyglądam , pozniej zaczeło mnie to irytować i zamiast od razu wziąść się w garść to mówiłam "od jutra" . Jak już miałam dietowo dzien udany i ćwiczeniowo to na drugi dzień znowu jadłam za dużo .... bardzo tęskniłam za rodziną to zajadałam smutek , nudziło mi się to zajadałam nude no masakra ... I własnie tak jak mówisz paradoks grubej mnie : czuję się źle bo waga za duża to zamiast poćwiczyć to to zajadam . Od kilku dni ćwiczę i jem w miare dobrze . Czasami obiad zjem niedietetyczny bo nie mamy pieniedzy aż tak żebym robiła 2 obiady , a mój facet też mnie wspiera i probuje sie trzymac zdrowego jedzenia ale po 12 godzinach po za domem nie najada się pieczoną piersią jedną z ziemniakami i surówką i dojada a ja za nim . Mięso w polskich mięsnych jest droższe niż w supermarketach ,ale bardziej mi smakuje i fakt jeżeli kupowałabym w markecie to za 4 funty mam ok 5 piersi a w polskim za 2 piersi płace około 3 funtów i są smaczniejsze i nie mogę sobie pozwolić na dołożenie kolejnych funtów żeby dokupić jeszcze jedną bo jakbym tak mogła to TŻ miałby na obiad 2 piersi a ja jedną . Wrócimy z polski w lipcu i już tak nie będzie i będziemy mieli wiecej pieniedzy bo teraz bardzo odkładamy na wyjazd . Z resztą jak wrocimy po urlopie to tez bede szła do pracy wiec wszystko bedzie wyglądać inaczej . A na razie jest tak jak jest i nic nie poradze na to ..... staram sie jak moge i wszystko sie wali .

Dotka no nie wiem czy 10 kg po prostu tak się czuję jakbym tyle wazyła .... widzisz wadze u rodzinki tż nie moge wiezyc a ja czuje ze sporo przytyłam z resztą w polsce nosiłam bluzki w rozmiarze 14 a ostatnio 14 były przymałe i mysiałam kupic 16 . To się nazywa wynik czasu niedietetycznego i teraz napewno tak szybko nie schudnę . Piękną masz tą sukienke

Bottega tak jak Pudel pisze sudocrem moja siostra uzywała i było lepiej . A może aloesowe maseczki ??? .

Ej dziewuszki wczoraj szperałam po necie na temat diet i posiłków i w wielu linkach pisało ,że przed dietą powinno się oczyścić organizm i w tym celu robi się głodówki od 3 dni do 10 dni . W sumie to na jednej stronce pisze że 3 dni a na innej że nie mniej niż 10 dni i jedyne co można to pić wodę niegazowaną . Co wy o tym sądzicie ??? Ja po jednym dniu bez jedzenia czułam się masakrycznie i głowa bolała i się kręciło i słaba byłam . Chyba nie jest zdrowa taka głodówka com?? z drugiej strony zaczynam głupieć bo na tylu stronach o tym pisało i że niby dietetycy sie wypowiadali pozytywnie o tym . A moja dietetyk ja do niej chodziłam to nigdy mi takich działan nie podpowiadała . . Moja ciocia tak przed dietą robiła ale z drugiej strony organizm przy głodówce pobieraz z zapasów tkanki tłuszczowej i mięśniowej a po głodówce jak zaczynamy znowu jesc to szybko to magazynuje powrotem . Jedno zaprzecza drugiemu .... przynajmniej dla mnie a wy co o tym sądzicie ????

Dzisiejszy jadłospis :

Śniadanie:

kanapka z ciemnego pieczywa z faszerowaną piersią indyka , ogórkiem i papryką , serek wiejski 2,4 % tłuszczu (mniej nie znalazłam ) , nektarynka

II śniadanie:
200 ml jogutru naturalnego , 2 marchewki średniej wielkości i jabłko

Obiad :

pieczone udko kurczaka ( z woreczka pomysł na)
surówka z sałąty lodowej , pomidora ,ogórka , cebluli sos sałatkowy
1/2 woreczka kaszy gryczanej .

Podwieczorek :
Jajko na miękko , chleb typu wasa , pomidorek polany jogurtem nat.

Kolacja :

sałatka z obiadu z dodatkiem jajka na twardo i kromka ciemnego chleba .

W miare dobry ??? czy trzeba go poprawić ??

POWODZENIA W NOWEJ CZĘŚCI

"Jesteś w pełni odpowiedzialny za swój los"

1cel: 99 kg
2cel:89 kg
3cel:79 kg
4cel:69 kg

cel ostateczny: 65 kg
jmz jest offline Zgłoś do moderatora