2007-06-28, 11:02
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O co pytac podpisujac umowe w sali/lokalu weselnym
Cytat:
Napisane przez jmu
Czesc dziewczyny.
Pytanie z tytulu pojawilo sie po mojej wizycie w osrodku gdzie bedzie moje wesele. Mialam kilka watpliwosci i pytan do pani z ktora rozmawialm i okazalo sie ze kilka rzeczy jest inaczej niz sie na poczatku spodziewalam. Np kawa i herbata sa po 1 na osobe a na wiecej musimy przyniesc swoje opakowania i z tego beda podawac gosciom. Albo sala jeszcze w sobote rano bedzie zajeta na snadanie dla gosci ktorzy wtedy beda w osrodku i wizytowki na stalach rozlozy nam obsluga (zreszta innaego wyjscia nie ma).
Stad maje pytanie - O CO PYTAC?
Z jakimi 'kruczkami' sie spotkaliscie?
|
Ja na Twoim miejscu zrezygnowałabym z takiego miejsca. Widać wyraźnie, że właścicielce nie zależy na tym weselu. A to oznacza, że możesz być potem rozczarowana...
Lepiej znaleźć lokal, gdzie właściciel robił już niejedno wesele i angażuje się w przygotowania wesela, bo zależu mu na zadowolonym kliencie (to najlepsza reklama przecież)
O co się zapytać?
Przede wszystkim o wolne terminy i to całodniowe! Salę trzeba przygotować wcześniej, dekoracje, kwiaty.
Piszesz, że sala będzie rano zajęta, ale nie powiedziałaś do której. A potem co? Obsługa będzie na szybko wieszać dekoracje byle jak, a Wy zobaczycie to dopiero na własnym weselu...hmmm... nie zgodzilabym się na taie rozwiązanie.
Druga sprawa to pytanie o zaliczkę.
Wypada zapytać jeszcze o to:
-ile od osoby i co obejmuje cena (menu)?
-do której godziny może trwać wesele?
-czy obowiązuje korkowe?
-ile oferują napojów i jakich na osobę (to co Ci powiedzieli to skandal, nigdzie tak nie ma, zawsze kawa i herbata powinna być w nieograniczonej ilości, a to co Ci powiedziała świadczy o tym, że obsługa wesela nie jest zadowalająca).
-jak będzie wygladał układ sali: stoły, miejsce do tańczenia?
-czy cena obejmuje ciasta?
Sprawy techniczne:
-kiedy wcześniej trzeba zapłacić?
-kiedy wcześniej mozna przywieźć alkohol i tort?
-czy będzie lodówka do dyspozycji?
-co stanie się z jedzeniem i napojami, które zostaną po weselu? Z reguły pakują je dla młodych/rodziców, ale nie zawsze.
-czy orkiestra/zespół może swobodnie korzystać z praądu (czasem każą dopłacić).
Na razie to wszystko, co przychodzi mi do głowy, jak coś mi się jeszcze przypomni, dopiszę.
|
|
|