Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Technologia Żywności i Żywienia Człowieka.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-05-27, 22:28   #2
viva91
na przekór do celu

Dot.: Technologia Żywności i Żywienia Człowieka.

Cytat:
Napisane przez Mayw Pokaż wiadomość
Witam serdecznie. Aktualnie mam 17 lat i wybieram się na kierunek Technologii Żywności i Żywienia Człowieka. Do gotowania, ciekawostek o żywności ciągnie mnie od zawsze - kiedy byłem mały potrafiłem się bawić pianą itp, robić z niej dania itp. Do teraz mogę godzinami oglądać programy kulinarne i jakieś inne programy odnośnie żywności itp. Uwielbiam także układać diety, liczyć te wszystkie białka, cukry itp. I mam kilka pytań odnośnie tego kierunku.
- Czy trzeba być geniuszem chemicznym od początku narodzin i wszystko kojarzyć za pierwszy razem, czy można to wszystko ogarnąć ciężką i ambitną pracą.

- Jakie szkoły polecacie? Obecnie mam zamiar wybrać się na SGGW we Warszawie, ewentualnie UP w Poznaniu.
Naprawdę bardzo mi zależy na tym kierunku. Czasem mi się wydaje, że to jest moje powołanie. Nie wyobrażam sobie robienia w życiu czegoś innego niż to.

Z góry dziękuje za pomoc i Pozdrawiam.
Pytanie odnośnie chemii jest retoryczne. WSZYSTKO da się ogarnąć systematyczną pracą.

Nie wiem też, czy zdajesz sobie do końca sprawę, czego uczą na tym kierunku... To nie gotowanie ani układanie diet.