Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy przekładać ślub w takiej sytuacji?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-05-29, 21:20   #25
paula54
Zakorzenienie

Dot.: Czy przekładać ślub w takiej sytuacji?

Droga autorko wątku - dostałaś już dużo porad i opinii. Ale dopiszę się i ja. Pytałaś, czy ktoś brał ślub tuż po studiach - ja należę do grona tych osób. Planować zaczęliśmy oczywiście dużo wcześniej, i mimo nie ustabilizowanej sytuacji finansowej nawet nie myśleliśmy o odwoływaniu czy zmianie terminu. Dodatkowo po drodze wyszło sporo rzeczy, m. in. ja dostałam ofertę kontynuowania studiów po obronie (na trzecim stopniu), przez co mąż musiał się przeprowadzić do mojego miasta (żebyśmy zamieszkali razem), a co za tym idzie stracił pracę. W nowym mieście szukał pracy rok prawie, znalazł bodajże dwa miesiące przed naszym ślubem (przez co nie miał prawa do urlopu i we wtorek po ślubie musieliśmy już wracać z powrotem, bo dostał tylko okolicznościowy). Więc można powiedzieć, że startowaliśmy od zera, utrzymując się jedynie ze stypendium i zaskórniaków zarobionych dorywczo. Ale daliśmy radę. Może nie mamy idealnych warunków życiowych, nie jadamy obiadów w restauracjach, ale powoli dorabiamy się swojego, a nawet udaje nam się troszkę odłożyć. Mimo, że de facto wciąż żyjemy na jednej pensji + stypendium.
Nawet nie wiesz, czym Cię życie zaskoczy Nie ma co czekać, aż będziecie mieć w pełni stabilną sytuację finansową, bo zawsze coś wypadnie po drodze. Jeśli się postaracie, to będzie dobrze
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując