Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Janusz Korwin-Mikke
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-05-29, 23:15   #321
Imperialista
BAN stały

Dot.: korwin-mikke

Cytat:
Napisane przez pankasztan Pokaż wiadomość
Co to znaczy?
Na przykład, żeby odebrać Niemcom z Opolszczyzny przywilej braku progu wyborczego czy powstrzymać modę na polityczną poprawność, czyli że o mniejszościach mówi się dobrze albo wcale.

Cytat:
Pan Dziambor odleciał.
Na razie trafił wbrew życzeniom mainstreamu.

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46671507]Nie mam w dupie historii Polski, tylko waszą histerię wokół "czerwonych zbrodniarzy".[/QUOTE]

Czyli nie należy karać osoby, które potrafiły zabijać, bo ktoś miał inne poglądy?

Cytat:
Nie mam w zwyczaju obchodzenia żałoby jakiejkolwiek, więc tu też nie trafiłeś. Skoro czerwone dziadki mnie nie obchodzą, to pogrzeb jednego z nich też mnie jakoś niespecjalnie interesuje.
Pogrzeb Jaruzelskiego jest na koszt państwa. Ale skoro to Ciebie nie interesuje ...

Cytat:
Tak, z powodu śmierci i pogrzebu zrobili sobie minutę ciszy. Co z tego?
U siebie mogą robić minutę ciszy, ale chcieli ogłosić ją w Sejmie. Na szczęście się wycofali, bo większość posłów pewnie ostentacyjnie wyszłaby w momencie jej rozpoczęcia.

Cytat:
Twój ukochany Ruch Narodowy daleki jest od obojętności. Nawet w spotach wyborczych poświęcili sporo czasu mniejszościom.
Jak to jest obojętny? Chce bronić polskiej mniejszości na Litwie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
załóżmy że jestem z Pomorza, więc dlaczego miałbym oddać na niego głos? bo co od Korwina i ciekawie mówi? ja u mnie w województwie głosowałem na sprawdzonego w PE człowieka, który nie jest tylko na liście płac ale coś faktycznie robi, rozumiem że Ty na moim miejscu wolałbyś nieznanego człowieka od Korwina byleby nie głosować na pracowitego lewaka.
U mnie lewacy to dno dna, więc nie mam takiego problemu. Z Pomorza zwykle dostaje się jeden poseł SLD i to tylko dlatego, że jest lewacki Słupsk. Ja odróżniam wybory europejskie od samorządowych i jeśli miałbym dobrego wójta z SLD, pewnie głosowałbym na niego, ale jeśli wójt miałby ambicje iść dalej, raczej swoim głosem nie pomógłbym mu/

Cytat:
jeśli dla Ciebie asysta wojskowa to przegięcie to widać że tak naprawdę nie wiesz co piszesz, on był żołnierzem więc asysta wojskowych mu się należy jak psu buda, nie ważne jakim był człowiekiem był generałem, wojskowym i to wystarcza aby mógł odejść z honorami godnymi żołnierza i ja jako były żołnierz się z tym zgadzam, Ty jako człowiek który w wojsku nigdy nie był, nie powinieneś głosu na ten temat zabierać i mówić czy komuś wolno zostać pochowanym z honorami czy też nie.
Dlaczego niemieccy generałowie z Wehrmachtu czy Kriegsmarine mieli zwykłe pogrzeby? Karl Dönitz - ostatni przywódca III Rzeszy, Wielki Admirał marynarki niemieckiej, miał zwykły rodzinny pogrzeb. Dlaczego generałowie Wehrmachtu, którzy swoje odsiedzieli, nie mieli państwowych pogrzebów?

Jaruzelski za swoje dokonania powinien umrzeć w więzieniu, niestety niezlustrowane sądy robiły sobie jaja z jego ofiar. Widać, że rodzina jest jakaś narwana, bo zamiast zrobić cichy pogrzeb bez szumu robią z tego show.

Ofiary Jaruzelskiego i jego kolegów z lat 40. i 50. nie miały nawet szans na pogrzeb, bo władza komunistyczna bała się wydawać ciała rodzinom, żeby nie powstawały miejsca kultu. A rodziny ofiar Jaruzelskiego z Gdynii w 1970 roku musiały odprawiać pogrzeby w nocy. Dlatego obrońcy Jaruzelskiego powinni trochę zamilczeć.

Edytowane przez Imperialista
Czas edycji: 2014-05-29 o 23:21
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując