Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy pracodawca może nie udzielić mi urlopu?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-05-29, 23:40   #8
agatka991
Raczkowanie

GG do agatka991
Dot.: Czy pracodawca może nie udzielić mi urlopu?

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Jak Ci tak źle to może zamień się z tym "Starym chłopem" i nic nie rób, a on niech zapiernicza za Ciebie.

Sorry musiałam, Ty też kiedyś będziesz "Starą babą"
"Stary chłop" - nie miało to obrażać tego Pana, po prostu chciałam przedstawić rozstrzał jaki jest u nas w pracy i mnie nerwy poniośły. On zarabia 1000 zł na reke a ja 1300 zł przy czym on nic nie robi, jak mówią żeby cos posegregował to on "nie", pozamiatał "nie". Gdybym to jak sie tak zachowywała to juz by mnie tam nie było. Z miłą chęcią bym się zamieniła, ale gdybym to ja miała robić nocki tak jak on, to nie było by "leż" tylko "rób", bo wiedzą, że potrafię a on się poprsotu do tego nie nadaje.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
Cos mi sie kojarzy, ze juz pisalas o tej pracy. Znajdz sobie miejsce, gdzie nie ma wyzysku. Wzielabym urlop na zadanie + odebrala zalegy i w miedzyczasie szukala normalnej roboty.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pisałam, pisałam....szukam, cały czas, ale to nie takie proste. Zresztą teraz robię dyplom, masę czasu mi na to potrzeba. A ta praca jest taka, że pracuję 24 h a potem 3 dni wolnego i mogę nadganiac uczelnie. W normalnej pracy od pn-pt byłoby mi gorzej, bo jak kiedys tak pracowałam to o 6 pobudka a powrót o 18 i nic się człowiekowi nie chciało.

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Wesel Pokaż wiadomość
Chyba w roku, a nie w okresie letnim .

Tak, pracodawca może odmówić wydania urlopu w wybranym przez Ciebie terminie . Ale do końca września musisz wybrać stary urlop - przynajmniej wg przepisów .

A czy mogę się nie zgodzic na urlop tylko powiedzieć, że chcę kasę?? Bo co mi po urlopie, trzytygodniowym a nawet miesięcznym w listopadzie? Kiedy jest brzydko, zimno i jednym słowem do d**y.